Starity

30 dolog, amit nem tudtál a 30 éves Lady Gagáról

2016. március 28. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mai napon lépett a harmincas éveibe az énekesnő, ez alkalommal pedig harminc kevéssé ismert érdekességet hoztunk el róla.

hirdetés
30 dolog, amit nem tudtál a 30 éves Lady Gagáról

1. Lady Gaga igazi neve Stefani Joanne Angelina Germanotta, ám azt kevesen tudják, hogy színpadi nevét a Queen Radio Gaga című dala inspirálta.

2. Az énekesnőt gyakran emlegetik Anyaszörnyként, de csak kevesen ismerik többi becenevét, melyek a következők: Gagaloo, Dinka, Nyúlfog, Kis hableány.

3. Kedvenc színe a fekete és a levendula.

4. Hatalmas rajongója Tapsi Hapsinak.

5. Négyéves kora óta zongorázik, élete első dalát azonban csak később, tizenhárom éves korában írta meg.

6. Ugyanabba a New York-i középiskolába járt, ahol Nicky és Paris Hilton is tanult.

7. Tinédzserkorában a színészkedés vonzotta, de később mégis a zenében talált rá önmagára. (Érdekesség, hogy volt egy cameója a Gossip Girl című sorozatban.)

8. Kedvenc rendezője Martin Scorsese, akinek nevéhez olyan művek köthetők, mint A tégla, az Aviátor, a Viharsziget vagy A Wall Street farkasa – többek között.

9. Saját bevallása szerint 17 évesen veszítette el a szüzességet, de borzalmasan sikerült az aktus, és utána azt kívánta, bárcsak várt volna vele.

10. Az ELLE magazinnak adott interjújában bevallotta, hogy 19 éves korában hagyott fel felsőfokú tanulmányaival, mivel úgy gondolta, sokkal jobban meg tudja tanítani saját magát, mint ahogy tanárai valaha is fogják.

11. Napra pontosan 10 évvel ezelőtt, a 20. születésnapján írta alá első lemezszerződését az Interscope Recordsszal.

12. Karrierje kezdetén elsősorban dalszövegírói képességeit kamatoztatta sikerrel. Többek között olyan előadóknak írt dalokat, mint a The Pussycat Dolls, a New Kids On The Block, Fergie és Jennifer Lopez.

13. Eredeti hajszíne barna, de amikor egyszer összetévesztették Amy Winehouse-zal, a szőke mellett tette le a voksát annak érdekében, hogy a későbbiekben saját magaként ismerjék fel.

14. The Fame Monster című korongja világszerte a legtöbb példányszámban elkelt album volt 2010-ben.

15. Énekelni Christina Aguilera énektanárától tanult.

16. Nagyon alacsony, mindössze 155 cm.

17. Saját bevallása szerint a dalai írásakor rendszeresen fogyaszt marihuánát.

18. Kedvenc időtöltése a főzés: ismerősei szerint az olasz konyha nagymestere.

19. A Telephone című dalt eredetileg Britney Spears Circus című albumára írta, de amikor azt elutasította a pophercegnő, úgy döntött, megtartja magának.

20. Kedvenc könyve a Letters to a Young Poet Rainer Maria Rilke-től.

21. Testvére, Natali Germanotta divattervező, és ő készíti a legőrültebb kosztümeit – többek között azt is neki köszönhetjük, amit Gaga a Telephone kisfilmjében viselt a börtönjelenetben.

22. Imádja a Szex és New Yorkot, ebből adódóan kedvenc kitalált karaktere a Sarah Jessica Parker alakította Carrie Bradshaw.

23. Saját szerzeményei közül a Paparazzi és a Speechless áll a legközelebb a szívéhez.

24. Édesapjának köszönhetően hatalmas Bruce Springsteen-rajongó, kedvenc zenekara azonban az Iron Maiden.

25. Egy korábbi interjújában elárulta, hogy amennyiben valaha is film készül az életéről, azt szeretné, ha őt Marisa Tomei kelte életre.

26. Egyik leghíresebb dalát, a Born This Wayt mindössze 10 perc alatt írta meg.

27. Chicagóban egyszer közszeméremsértés miatt letartóztatták, mert túl szexin volt felöltözve.

28. Boys, Boys, Boys című dalához a Mötley Crue és az AC/DC szolgáltatta az ihletet.

29. Tinédzserkorában a drámatanára azt mondta neki, hogy túlságosan átlagos, nem az a sztárnak született típus, így soha nem lesz sikeres.

30. 18 éves korában sztriptízbárokban lépett fel, és olyan zenekarok zenéjére táncolt, mint a Black Sabbath, a Guns N' Roses és a Faith No More.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek