Starity

A Deadpool lett minden idők legtöbb bevételt hozó korhatáros filmje

2016. március 30. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy hónappal ezelőtt mutatták be a mozikban kedvenc antihősünk történetének filmadaptációját, ami máris rekordot döntött.

hirdetés
A Deadpool lett minden idők legtöbb bevételt hozó korhatáros filmje
Fotó: 20th Century Fox

Szinte hihetetlen, de Ryan Reynolds el sem akarta vállalni a Deadpool főszerepét a DC Comics másik alkotása, a Zöld Lámpás után, ám milyen jól tette, hogy végül mégis rábólintott! Míg a Zöld Lámpás hatalmas bukás volt, addig új filmjével történelmet írt a jóképű kanadai színész.

A Deadpool alig több mint egy hónapja fut a mozikban, ám legfrissebb értesüléseink szerint már rekordot is döntött: 746 millió dolláros (~ 200 milliárd 875 millió forint) bevételével ugyanis nemcsak 2016, hanem az évtized, és úgy általában a valaha volt legtöbb bevételt hozó korhatáros filmjévé avanzsált a napokban.

Érdekesség, hogy míg hazánkban 16-os, addig az Egyesült Államokban a szigorúbb, 17-es korhatár-karikát kapta a film, ám ennek ellenére is tarolt. Olyan nagy sikerű – szintén korhatáros – alkotásokat utasított maga mögé, mint a Mátrix – Újratöltve, az X-Men: Az eljövendő múlt napjai vagy A sötét lovag – Felemelkedés. További különlegesség, hogy a film elkészítése mindössze 58 millió dollárjába (~ 15 milliárd 539 millió forint) fájt a készítőknek, így nemcsak hogy visszahozta a befektetett milliókat, hanem meg is tízszerezte azokat.

A Deadpool továbbá a 20th Century Fox első olyan kasszasikert hozó filmje lett, amihez nem köthető James Cameron vagy George Lucas világhírű rendezők neve, ugyanis e posztot Tim Miller töltötte be. Természetesen még korai messzemenő következtetéseket levonni, ugyanis nemrég megérkezett a a legújabb szuperhősös film a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című alkotás képében, de mivel már első hetében sem teljesít olyan jól, mint a Deadpool, így vélhetően nem várható, hogy felülmúlja a már felállított rekordot.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek