Starity

Chenoa: „Ember vagyok”

2016. április 01. 11:11   |   Szerző: Sally Sparrow

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A spanyol énekesnő már egy ideje lelkesen dolgozott legújabb CD-jén, melynek első kislemezes slágere március 18-án debütált – nagy sikerrel. Most viszont végre megérkezett az egész album!

hirdetés
Chenoa: „Ember vagyok”

Chenoa már hosszú hónapok óta lelkesen szivárogtatta a hírt, miszerint új lemezen dolgozik, s mely munkának most érett be a gyümölcse.

Az énekesnő legutóbb 2013 szeptemberében jelentetett meg stúdióalbumot, szám szerint a hatodikat, ami ráadásul speciális módon dupla korongként került a rajongók elé. Egy spanyol és egy angol nyelvű verzió is készült, melyek összesen három különböző fizikai formátumban kerültek értékesítésre: angol nyelvű CD (Right Direction címen), spanyol nyelvű CD (Otra dirección címen), valamint mindkét CD-t tartalmazó kiadványként, szintén Otra dirección címmel.

Ahogyan Laurától megszokhattuk, az új album sem érkezett unalmasan; komoly, lelkiismeretes előkészületek előzték meg. A szövegeket természetesen ezúttal is maga a művésznő jegyzi, ráadásul tőle nem szokatlan módon megint stílust váltott, visszatérve kicsit két korábbi korszakához, a Soy mujerhez és a Desafiando la gravedadhoz.

Az új munka – valamint az első single is – a Soy humana címet kapta, mely magyarul azt jelenti, hogy ’Ember vagyok’. Az énekesnő többek között jól ismert jótékony személyiségéről, humanitárius tevékenységeiről is, így nem csoda, hogy üzenetet is kíván közvetíteni ezzel az albummal mindenkinek. Különösen most, a jelenleg fennálló, meglehetősen elkeserítő és válságos helyzetben, mely az egész világot érinti.

A Soy humana összesen tizenegy, vadonatúj szerzeményt tartalmaz:

  1. Entra en mi realidad (Lépj be az én valóságomba)
  2. Nada es casualidad (Semmi sem véletlen)
  3. Hoy por hoy (Egyelőre)
  4. Lágrimas (Könnyek)
  5. Tú y yo (Te és én)
  6. Soy humana (Ember vagyok)
  7. Nadie es inmortal (Senki sem halhatatlan)
  8. Hasta la Luna (A Holdig)
  9. Puedes querer (Szerethetsz)
  10. Una vez más (Még egyszer)
  11. Libertad (Szabadság)

Az első kislemezes dalhoz, a Soy humanához tegnap késő este került fel a hivatalos videoklip Chenoa VEVO-csatornájára, mely egyben az új korong promótálására is készült.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek