Starity

Kiderült, miért csukjuk be a szemünket csókolózás közben

2016. április 05. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bizonyára valamennyien egyetértünk abban, hogy a csókolózás az egyik legintimebb kontaktus, ami szerelmesek között történhet a szexuális kapcsolat mellett. De vajon te tudod, miért csukjuk be ösztönösen a szemünket, amikor megcsókoljuk a szívünknek kedves személyt?

hirdetés

A The Debrief hozta le nemrégiben Polly Dalton és Sandra Murphy pszichológusok vizsgálatának eredményét, akik a fent említett kérdésre keresték a választ, kutatásuk eredményét pedig egy hosszú tanulmány, a Journal of Experimental Psychology: Human Perception and Performance keretein belül ismertették a nyilvánossággal.

A felmérés során számtalan pár csókolózási szokásait vizsgálták, és arra a konklúzióra jutottak, miszerint az agy számára nehézséget jelent egyszerre több érzékszerv egy dologra fókuszáló összpontosítása, vagyis amennyiben vizuális inger ér minket, az elvonja a figyelmünket minden más tevékenységtől. A szemünket tehát azért csukjuk be csókolózás közben, hogy a maga teljességében éljük meg fizikai kapcsolatot anélkül, hogy a figyelmünk másfelé kalandozna. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek