Starity

Ezek minden idők leghíresebb utolsó szavai

2016. május 19. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Van, akire váratlanul csap le a halál; van, aki önmaga választja; másnak pedig nincs lehetősége elkerülni azt, ami vár rá. Ezúttal elhoztunk 13 olyan utolsó mondatot, melyek az elhangzásuk óta eltelt évek ellenére sem merültek feledésbe.

hirdetés

Todd Beamer

Todd egy, a harmincas évei elején járó férfi volt, aki a United Airlines egyik terroristák által eltérített repülőgépén ült 2001. szeptember 11-én, mely Pennsylvania államban csapódott be. Mielőtt sor került a tragédiára, Todd társaival megpróbálta visszaszerezni a gép feletti irányítást – sikertelenül. Ezek voltak az utolsó rögízett sorai:

Készen álltok, srácok? Akkor csapassuk!

Fotó: BoredPanda

Jimi Hendrix

A zenetörténelem egyik legikonikusabb alakjának holttestére 1970-ben egy londoni hotel alagsorában bukkantak rá. A 27 éves zenész azonban hagyott egy lapot a lakosztálya melletti asztalkán, melyen a következő szavak álltak:

Életünk története gyorsabban pereg le egy szempillantásnál. Szerelmünk története a köszönésről és a búcsúról szól a következő találkozásig.

Fotó: BoredPanda

Bob Marley

A reggae zene koronázatlan királya 36 éves korában, rák következtében vesztette életét, ám utolsó erejével is egy olyan életbölcsességet osztott meg, mely a mai napig megállja a helyét.

Pénzért nem vehetsz életet.

Fotó: BoredPanda

Leonard Nimoy

A tavaly februárban elhunyt színészlegenda utolsó soraiként a Twitteren közzétett idézetét szokták emlegetni, miszerint

Az élet olyan, akár egy kert. Akadnak benne tökéletes pillanatok, de nem konzerválhatjuk őket, csak az emlékezetünkben őrizhetjük.

Fotó: BoredPanda

Karl Marx

A 19. század egyik legnagyobb filozófusának halálos ágya mellett ott strázsált a házvezetőnője, aki az utolsó pillanatok egyikében megkérdezte Karltól, mit szán utolsó szavaiként, melyre a filozófus így felelt:

Az utolsó szavak azoknak a bolondoknak való, akik nem beszéltek eleget életükben.

Fotó: BoredPanda

Joe Dimaggio 

A sikeres baseball játékos 84 évesen vesztette életét, ám még az utolsó pillanataiban is gyönyörű exfelesége, Marilyn Monroe járt a fejében, akivel mindössze kilenc hónapig voltak házasok az 1950-es évek közepén.

Végre újra láthatom Marilynt.

Fotó: BoredPanda

Sir Arthur Conan Doyle

Az elveszett világ nagysikerű szerzője 71 éves korában, az otthonához tartozó kertben hunyta le végérvényesen szemeit. Halála előtt még odafordult a feleségéhez, és így szólt:

Gyönyörű vagy.

Fotó: BoredPanda

George Harrison

A legendás Beatles-tag 58. életévében, rák következtében távozott az élők soraiból. Utolsó szavaival is ugyanazt az igét hirdette, mint mindig:

Szeressétek egymást!

Fotó: BoredPanda

John Jacob Astor IV

A köztiszteleben álló üzletember a Titanicon utazott a feleségével, amikor az elsüllyeszthetetlennek hitt hajó 1912 áprilisában jéghegynek ütközött és a víz martalékává vált. Befolyásos ember lévén helye lett volna a mentőcsókakok egyikében a neje mellett, ő azonban átadta azt egy hölgynek, majd a feleségéhez fordult, és így szólt:

Hölgyeké az elsőbbség. Viszlát, kedvesem! Még látjuk egymást.

Fotó: BoredPanda

Kurt Cobain

A Nirvana frontembere 1994-ben követett el öngyilkosságot, ám előtte még egy hosszú levelet is címzett hátrahagyott családjának, melyet Neil Young ikonikussá vált soraival zárt:

Emlékezzetek arra, hogy jobb kiégni, mint megfakulni.

Fotó: BoredPanda

Winston Churchill

A brit miniszterelnök 1965-ben, 90 éves korában esett kómába, kilenc napra rá pedig elhalálozott. Mielőtt azonban erre sor került volna, így szólt:

Annyira untam már az egészet.

Fotó: BoredPanda

Elvis Presley

A rock n' roll királya 1977-ben, 42 évesen távozott az élők sorából. Halálát megelőzően számtalan betegség kínozta. Nem sokkal a tragédia előtt történt, hogy Elvis a fürdőszobába tartott, szerelme pedig azt kérte tőle, hogy ne ott aludjon el, mire ő azt mondta,

Oké, nem fogok.

Fotó: BoredPanda

Paul Walker

A Halálos iramban-filmek sztárja két és fél évvel ezelőtt autóbalesetben vesztette életét, amikor beült barátja, Roger Rodas mellé kipróbálni annak új járgányát. A színész az ominózus napon egy jótékonysági rendezvényen vett részt, és mielőtt beszállt volna az autóba, még odaszólt a többieknek, hogy

Öt perc és visszajövök.

Fotó: Canva

via BoredPanda

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek