Starity

Elvették Demcsák Zsuzsa jogosítványát! Két évig nem vezethet

2016. június 01. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Május 2-án kapcsolták le a rendőrök a Mokka műsorvezetőjét, miután a közúti igazoltatás során elszíneződött az alkoholszonda.

hirdetés
Elvették Demcsák Zsuzsa jogosítványát! Két évig nem vezethet
Fotó: TV2

Való igaz, igazoltattak! Borzasztóan sajnálom! Kiengedtem a gőzt A Nagy Duett után. Száz méterre voltam a lakásomtól, és onnan mentem volna haza, amikor megállítottak. Hibáztam, borzasztóan sajnálom

– nyilatkozta a Borsnak adott interjújában Demcsák Zsuzsa a botrány kirobbanásakor, ám akkor még volt oka reménykedni, hiszen a hatóságok nem vonták be a jogosítványát. A bíróság azonban gyorsított eljárásban előre vette ügyében, melyben első fokon ítélet is született, mely szerint Zsuzsának meg kell fizetnie az egymillió forintos bírságot és a jogosítványát is elveszíti két évre.

A vádlottat a bíróság 2016. május 26-án bűnösnek mondta ki ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségében, ezért őt 200 napi tétel pénzbüntetésre ítélte és a járművezetéstől két évre eltiltotta. A bíróság egynapi tétel összegét 5000 forintban határozza meg

– idézi a Bors a Fővárosi Törvényszék sajtóosztályának szavait.

Mivel az ítélet nem jogerős, Zsuzsa élhet a fellebbezés adta lehetőséggel, ám a büntetés terhe alól nem bújhat ki. Dr. Péchy Kristóf szerint az elkövető előélete nagyban számít az ítélet meghozatalakor, de mivel két évvel ezelőtt a műsorvezető jogosítványát már bevonták az általa elkövetett szabályszegések miatt, így kevéssé valószínű, hogy a közeljövőben visszakapja vezetési engedélyét.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek