Starity

Ilyen viszontagságos utat járt be a közelmúltban visszatért Busted

2016. június 06. 14:02   |   Szerző: LadyAly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újra együtt csap a húrok közé a 2000-es évek elején népszerűvé vált együttes.

hirdetés
Ilyen viszontagságos utat járt be a közelmúltban visszatért Busted

2015 volt az az év amikor Charlie Simpson 12 év után úgy döntött, hogy visszatér abba az együttesbe, ami meghozta számára a hírnevet. De miről is beszélünk? Azok számára akiknek nem cseng ismerősen a Busted név, utazzunk vissza 2000-be, ahol az angol százmazású Matt Willis és James Bourne megalapította az együttest.

A korai formáció négy tagból állt, és ekkor Charlie még képben sem volt. Zenéjüket a Green Day, a Blink-182 és a BBMak határozta meg. Ez a felállás megközelítőleg egy évig állta meg a helyét, majd meghallgatások után Ki Fitzgerald és Owen Doyle helyére felvették Charlie Simpsont és Tom Fletchert. 24 óra elteltével azonban a menedzserük úgy döntött, neki egy trióra van szüksége, így Tomnak mennie kellett.

A végleges formáció végül Jamesből, Mattből és Charlie-ból állt össze. Első megfilmesített daluk, a What I Go To School For két évvel később debütált, melynek érdekessége, hogy Matt középiskolás tanárnője ihlette, akibe hősünk szerelmes is volt. A dal – ahogy az a nagy könyvben meg van írva – sikeres lett, így beindult a banda szekere.

A srácok első albumuknak a Busted címet adták, és még két dalhoz készült videó erről a lemezről: a később a Jonas Brothers által is felolgozott Year 3000-hoz, és a You Said No-hoz. A következő évben új albummal rukkoltak elő, mely a Present For Everyone címet kapta, melyen olyan szerzemények kerültek elhelyezésre, mint a Sleeping with the Light On vagy a 3.

2003-ban aztán Charlie megismerekedett Alex Westaway-jel és Omar Abidivel egy partin. A zenekar ezen szakaszában már eléggé frusztált volt, így rengeteg olyat dalt írt, melyek nem jelenhettek meg, mondván, hogy nem férnek bele a Busted repertoárjába. A fentiek tekintetében úgy döntött, hogy új zenekart alapít, így jött létre a a Fightstart, de a Bustedban is elegett tett kötelezettségeinek.

A csapat ezek után megpróbált Amerikában is érvényesülni, és kiadtak egy live albumot A Ticket For Everyone címmel, ami az első és a második lemez dalaiból állt össze, de tartalmazott néhány új szerzeményt is – szerencsétlenségükre azonban nem arattak olyan sikert, mint amit szerettek volna, így Charlie búcsút intett a formációnak. 

Míg Charlie a Fightstarban, addig James a Son of Dork nevű popzenekarban bontogatta a szárnyait, később pedig Future Boy néven szólókarrierbe kezdett, valamint szép számmal írt dalokat más zenekaroknak is. A Busted feloszlása Matt-tet viselte meg a legjobban, aki a feszültséget alkohollal igyekezett enyhíteni. Később szerencsére észbe kapott, és bevonult egy elvonóra, ezt követően pedig szólókarrierbe kezdett.

2010-ben aztán fordult a kocka: hatalmas összeget ajánlottak a srácoknak, ha újraegyesítik a Bustedot, Charlie viszont hajthatatlan volt. A maradék két tag fellépést szervezett a rajongóknak, ugyanis normál esetben ekkor ünnepelték volna tízéves fennállásukat. Meglepetésként a McFly is csatlakozott a bulihoz, az együttműködés pedig olyan sikeres lett, hogy McBusted néven egyesültek, és kiadtak egy albumot.

Így köszöntött be 2015, az év, amikor Charlie úgy döntött, hogy itt az ideje újjáéleszteni régi együttesét, és novemberben elkezdték promózni a jelenleg is tartó Pigs Can Fly elnevezésű turnéjukat. 2016 elején elkezdték harmadik nagylemezük új dalainak felvételeit is, amit idén szeptemberben kívánnak megjelentetni. Az újraegyesült zenekar első dala Coming Home címmel jelent meg a közelmúltban, és igen nagy népszerűségnek örvendett a rajongók körében.

A fenti nótát két új szerzemény, az Easy és a One of a Kind megjelenése követte, a turné maga pedig rengeteg embert vonzott magával: a srácok azóta is teltházas koncerteket adnak Nagy-Britannia-szerte.

A fentiek fényében nem csoda, ha a rajongók tűkön ülve várják az új anyag megjelenését, mely nem sokban tér majd el a megszokottól: a klasszikus Busted-hangzással kedveskednek a srácok, zenéjük azonban bővelkedik modern popzenei elemekben is, a lényegnek azonban mégis azt tekintik, hogy a mai napig képesek emlékeztetni a rajongókat, miért is szerették őket régen. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek