Starity

Gyászol a világ: Elhunyt Muhammad Ali

2016. június 05. 00:12   |   Szerző: Jane Lavinia

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Családja tette közzé a hírt, miszerint június 3-án elhunyt a 74 éves bokszlegenda egy phoneixi kórházban.

hirdetés
Gyászol a világ: Elhunyt Muhammad Ali
Fotó: google

Az évek óta Parkinson kórral küzdő bokszolót nehéz légzésre panaszkodva szállították kórházba pénteken, ahol életének 74. évében elhunyt. A hírt családja és szóvivője erősítette meg.

A háromszoros világbajnok ökölvívó a legnagyobbak legyőzésével vált maga is legendává, amihez rögös út vezetett. Karrierjének csúcspontja az 1960-as római olimpia volt, ahonnan bajnokként távozott – aranyérmet nyert nehézsúlyban. Érmét ugyan később az Ohio folyóba dobta, mert faji megkülönböztetés miatt nem akarták kiszolgálni egy gyorsétteremben.

A bokszlegenda 1981-ben vonult vissza a profi boksztól. A Parkinson kórt 1984-ben diagnosztizálták nála, onnantól kezdve egészsége folyamatosan romlott. 

A  Cassius Clay néven született Ali egyébként nemcsak sportolói teljesítményéről volt ismert. Sokak példaképévé vált polgárjogi harcaival, és hogy nyíltan vállalta betegségét.

Nyugodjék békében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek