Starity

Plágiumbotrányba keveredett Ed Sheeran

2016. június 09. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Oly sok híresség után ezúttal Ed Sheerant vádolták meg plágiummal, mondván, hogy Photograph című slágerének zenei alapja nem a saját fejéből pattant ki.

hirdetés

Martin Harrington és Thomas Leonard dalszerzők indítottak pert az énekes ellen, ugyanis véleményük szerint a Grammy-jelölt énekes 2009-ben megjelent, Amazing című szerzeményükből lopta a zenei alapot a 2014-es megjelenésű X címet viselő korongon elhelyezésre került Photograph-hoz. Az Amazinget egyébként a 2010-es X-Factor nyertese, Matt Cardle énekelte fel.

A felperesek érdekeit Richard Busch ügyvéd képviseli az ügyben, aki szakmai hozzáértésének köszönhetően már korábban is nyert plágiumpert. 

Az ügyfeleim professzionális dalszerzők, akik a munkájukat tekintik az életüknek, így megtisztelőnek érzem, hogy engem kértek fel, hogy képviseljem őket ebben a fontos ügyben

– nyilatkozta az NBC Newsnak Busch, aki úgy becsüli, hogy Ed Sheeran megközelítőleg 20 millió dollárt (kb. 5 milliárd 333 millió forint) keresett a dallal, így ő is ekkora összeget kíván behajtani rajta, amiért jogtalanul használta fel ügyfelei zenéjét.

Az énekest ugyan többen is megkeresték a sajtó részéről, de egyelőre nem reagált az ellene felhozott vádakra.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek