Starity

Megoldódott a Loch Ness-i szörny titka?

2016. június 16. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Évtizedek óta turisták ezrei özönlik el a skóciai Loch Ness-tavat abban a reményben, hogy ők lesznek a következők, akiknek lehetősége nyílik látni az abban élő szörnyeteget.

hirdetés
Megoldódott a Loch Ness-i szörny titka?
Fotó: A kép illusztráció

A Loch Ness-tóban élő különös, a leírások szerint dinoszauruszhoz hasonló lény létezését immár hosszú évtizedek óta vitatják a szakemberek, annál is inkább, hiszen a mai napig nem derült fény e különös jószág kilétére.

Nessie történetéről már korábban beszámoltunk, és bár hosszú évek teltek el legutóbbi felbukkanása óta, még mindig sokan vannak, akik hisznek és bíznak a létezésében annak ellenére is, hogy – amennyiben létezik – faja utolsó élő (?) egyedéről van szó.

A BBC nemrégiben közzétett beszámolójából kiderült, hogy Nessie talán nem is létezik, ugyanis a közelmúltban egy szörnynek álcázott robotot találtak a tó fenekén, mely minden valószínűség szerint a Robert Stephens és Christopher Lee főszereplésével készült, 1970-ben bemutatott Sherlock Holmes magánélete című film forgatása során merült el a tóban.

A kilencméteres, szörnynek álcázott modell azt a tengeralattjárót hivatott szimbolizálni a filmben, melyet az I. világháború előtt bocsátott a Brit Haditengerészet a Loch Ness-i tóba, hogy segítségével megkeressék Nessie-t. Kísérletük azonban nem járt sikerrel. 

A The Loch Ness Project kutatóit mindazonáltal ez a felfedezés sem ingatta meg hitükben, és továbbra is folytatni kívánják a nyomozást, mivel hisznek abban, hogy kitartó munkájuk idővel meghozza a gyümölcsét, és bizonyításra kerül, hogy Nessie nemcsak a képzeletekben élő kétéltű, hanem egy valódi, a kréta korból itt maradt csoda.

via E! Online

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek