Starity

Ennyibe kerülne kedvenc sorozataink főszereplőinek ikonikussá vált lakásaik fenntartása

2016. június 17. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Time magazin nemrég utánajárt, mennyibe kerülne kedvenc sorozataink főszereplőinek, így Monica Gellernek, Sheldon Coopernek vagy Lorelai Gilmore-nak a megélhetése.

hirdetés

A Time magazin a Trulia nevű ingatlanokra szakosodott cég segítségét hívva tudakozódott az egyes ingatlanok piaci áráról, így megtudhattuk, hogy sorozatbeli kedvenceink vajon mennyit perkálhattak imádott lakásaikért.

Danny Tanner háza (Bír-Lak)

A ​Bob Saget alakította Danny Tanner San Fransisco szívében, egy 1883-ban épült, három hálószobás viktoriánus házban hajtotta álomra a fejét, mely megközelítően 4.15 millió dollárt (kb. 1 milliárd 125 millió forint) kóstál.

A műsorvezetőként dolgozó férfi három lányával, a sógorával és a legjobb barátjával osztotta meg a sorozatban otthonát, ehhez mérten a fizetése a PayScale becslése szerint éves szinten 30 és 129 ezer dollár (kb. 8 millió 135 ezer – 35 millió 932 ezer forint) között mozgott, így nem kellett aggódnia a számlák miatt.

Fotó: Warner Bros.

Sheldon Cooper lakása (Agymenők)

Az Agymenők Jim Parsons által életre keltett elméleti fizikusa kollégájával, Leonard Hofstadterrel (Johnny Galecki) osztja meg a sorozatban két háló- és egy fürdőszobával rendelkező pasadenai lakását, melyért a Trulia szerint megközelítőleg 1875 dollárt (kb. 508 ezer forint) kell letenniük havonta.

A PayScale-en nyilvános adatok szerint egy fizikus éves keresete 88 ezer dollár (kb. 23 millió 864 ezer forint) az Egyesült Államokban évente, így mióta Leonard átköltözött Pennyhez (Kaley Cuoco), Sheldonnak egyedül sem okoz problémát az ingatlan fenntartása.

Fotó: CBS

Abbi Abrams lakása (Broad City)

A Broad City Abbije (Abbi Jacobson) az élő bizonyítéka annak, hogy New Yorkban élni bizony nem olcsó, ugyanakkor – ha olykor lemondásokkal is jár – nem lehetetlen.

A 26 éves lány havi keresete 1560 dollár (kb. 423 ezer forint) a sorozat szerint (ezzel az alulfizetettek közzé sorolhatja magát), a lakás bérleti díja pedig 2300 dollár (kb. 624 ezer forint) körül mozog, így amennyiben lakótárssal osztja azt meg, abszolút ideális lehet.

Fotó: Comedy Central

Monica Geller lakása (Jóbarátok)

A történelem legtöbbet emlegetett sorozatbeli lakása minden kétséget kizáróan Monicáé (Courteney Cox), aki a való életben meg sem engedhetné magának a Greenwich Village-i két háló- és egy fürdőszobával rendelkező ingatlant, melynek havi bérleti díja körülbelül 4200 dollár (kb. 1 millió 139 ezer forint) lehet, ehhez pedig éves fizetése mindössze 78 ezer dollár (kb. 21 millió 152 ezer forint), vagyis ottani átlag szerint alig maradna valamennyi pénze étkezésre, közlekedésre és szórakozásra, amennyiben egymaga tartaná fenn a lakást.

A sorozatban azzal próbáltak enyhíteni ezen a horribilis összegen a készítők, hogy a történet szerint Monica a nagymamájától örökölte az ingatlan bérleti jogát, valamint jól jött neki az is, hogy Rachel (Jennifer Aniston) beköltözött hozzá, és így beszállt a költségekbe.

Fotó: NBC

Jane Villanueva lakása (Jane the Virgin)

A Gina Rodriguez által életre keltett Jane a nagyszülei által vásárolt három hálószobás miami lakásban él a sorozatban, ami piaci árát tekintve körülbelül 299 ezer dollárt (kb. 81 millió 83 ezer forint) kóstál.

A Time szerint ez meglehetősen ideális a 23 éves lány pincérnői és tanársegédi fizetéséhez viszonyítva, nem is beszélve a bevándorló és pályakezdői státusszal járó kedvezményekről.

Fotó: The CW

Lorelai Gilmore háza (Szívek szállodája)

A Time szerint a Szívek szállodája sztárjainak otthona a lista fekete báránya, ugyanis szinte esélytelen, hogy a történet elején még érettségivel sem rendelkező Lorelai (Lauren Graham) egyedülálló anyaként képes lett volna kifizetni az 51 és 62 ezer dollár (kb. 13 millió 830 ezer – 16 millió 813 ezer forint) közé eső éves fizetéséből a körülbelül hárommillió dollár (kb. 813 millió 540 ezer forint) értékű Stars Hollow-i két hálószobás házat, arról nem is beszélve, hogy hosszútávú hitel felvételére sem volt alkalmas...

Fotó: Netflix

A loft (Új csaj)

A Los Angeles művésznegyedében elhelyezkedő négy hálószobás ingatlan havi bérleti díja 7395 dollárra (kb. 2 millió forint) rúg a Trulia szerint, ami azt jelenti, hogy Jessnek (Zooey Deschanel), Schmidtnek (Max Greenfield), Winstonnak (Lamorne Morris) és Nicknek (Jake Johnson) körülbelül 1850 zöldhasút (kb. 502 ezer forint) kell fejenként kiperkálnia havonta.

A Salary.com összesítő értékelése szerint ha szűkösen is, de kedvenceink fizetése képessé teszi őket ennek kifizetésére Nick kivételével, neki ugyanis a havi keresetéből egyáltalán nem telne egy ilyen drága ingatlanra.

Fotó: FOX

Rebecca Bunch lakása (Crazy Ex-Girlfriend)

A történet elején Rebecca (Rachel Bloom) maga mögött hagyja manhattani luxuslakását és jól fizető munkáját, hogy helyette a kaliforniai Nyugat-Covniában próbáljon szerencsét. A városban aztán egy egy hálóval rendelkező minigarzont bérel, amiért a Trulia szerint körülbelül 1050 dollárt (kb. 285 ezer forint) kell letenni havi szinten.

Az U.S. News & World Report szerint ez abszolút reális, ugyanis egy Los Angeles közelében elhelyezkedő ügyvéd éves keresete 166 ezer dollár (kb. 45 millió 16 ezer forint) körül mozog, így Rebeccának nem jelenthetnek gondot a számlák.

Fotó: The CW

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek