Starity

Kiállítást rendeznek Kurt Cobain képzőművészeti alkotásaiból

2016. június 18. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nirvana rajongói között köztudott, hogy a csapat néhai frontembere nemcsak a zeneiparban, hanem a különböző képzőművészeti ágakban, így például a festészetben is aktívan tevékenykedett.

hirdetés

Az NME magazin ma hozta le a hírt, miszerint Kurt Cobain özvegye, Courtney Love felvette a kapcsolatot a Jampol Artist Management alapítójával, Jeff Jampollal annak érdekében, hogy segítsen neki férje hátrahagyott alkotásai kezelésében.

Jampol már nem új a szakmában – korábban olyan hírességek hagyatékait állította ki, mint Janis Joplin és Otis Redding –, így elfogadta a felkérést, és már hozzá is látott az 1994-ben elhunyt zenész kreálmányainak áttekintéséhez.

Arról egyelőre nem áll rendelkezésre információ, hogy pontosan mikor és hol kerülnek kiállításra Cobain alkotásai, melyek között szép számmal találhatunk korábban soha nem látottakat is. Az azonban már biztos, hogy Courtney és lánya, Frances Bean Cobain is aláírták a kiállítást engedélyező jogokat, így mindenképpen megvalósul majd a projekt.

Jampol elmondása szerint a kiállítás középoontjában Kurt életmunkája és művészete áll majd, és több olyan festmény is bemutatásra kerül, amiről korábban még hallani sem lehetett. Ez azért is különleges, mivel Love az elmúlt két évtizedben nyilvánosságra hozta férje naplóbejegyzéseit, home videóit, kiadatlan szerzeményeit és bemutatásra nem került munkásságának legnagyobb részét is, így nem csoda, ha a rajongók kíváncsian várják, mi mindent őríz még otthonában.

A zenész gyerekkora óta rendszeresen rajzolt és festett I Festette: Kurt Cobain

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek