Starity

Daniel Johns otthagyja Ausztráliát és Los Angelesbe költözik

2016. június 20. 09:09   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Silverchair énekese piacra dobta az óceánra néző otthonát és a pletykák szerint nemcsak szünetet tart a zenei karrierjében, de új életet is kezd.

hirdetés

A 37 éves Daniel Johns még 2001-ben vásárolta meg a Bondi Beachre néző sydney-i háromemeletes házat, egy rövid ideig az egyik lakásban élt, majd albérlőknek adta ki. Most azonban végleg meg akar szabadulni az ingatlantól, mivel szándékai szerint elköltözik szülőhazájából, Ausztráliából és Los Angelesben kezd új életet, ami mellett a zenei karrierjét is pihenőpályára állítja.

Zenekara, az 1992-ben alakult Silverchair több, mint hétmillió eladott album és 21 ARIA-díj után,  2011-ben oszlott fel. Daniel korábban is dolgozott magánprojekteken, ám első szólóalbumával csak 2015-ben mutatkozott be. Korábban elmondta, hogy mivel kényelmetlenül érzi magát a színpadon és lámpalázas, nem szeret turnézni, nemrégiben pedig kijelentette, hogy soha többé nem akar koncertútra indulni.

Túlélt több, mint 25 évnyi intenzív hírnevet és a vele járó elképesztő nyomást. Természetesen mindez hatással van egy emberre. Soha többé nem akar turnézni. Egy stúdió nyugodt környezetéből akarja kifejezni magát, ahol nem kell lámpalázzal küszködnie és ahol mindent ő maga irányít

– jelentette ki egy, a zeneiparban tevékenykedő bennfentes.

Danielre valóban ráfér a pihenés és a nyugalom. A Silverchairrel töltött sikeres évek alatt anorexiával, depresszióval és reaktív arthritisszel [súlyos ízületi gyulladás] küzdött, de úgy tűnik, hogy manapság sem problémamentes az élete. 

Áprilisban a China Doll nevű sydney-i étteremben kapták lencsevégre a fotósok, amint a barátnőjével, Estelita Huijerrel a születésnapját ünnepelte. Amikor az énekes észrevette a Newscorp fotósát, Stephen Coopert, amint róla készített képeket, üldözőbe vette a férfit és végigkergette az utcán. Noha nem sikerült elkapnia a fotóst és megszereznie a képeket, megpróbálta rábeszélni Coopert, hogy inkább valami művészibbet alkossanak együtt.

Az elmúlt években is sikerült arról gondoskodnia, hogy a címlapokra kerüljön. 2014 októberében ittas vezetésért és gyorshajtásért tartóztatták le az ausztráliai Newcastle-ben.  2015 májusában lefotózták, amint az otthona előtt a betonon aludt – állítása szerint elhagyta a kulcsait, nem pedig részeg volt, vagy kábítószer hatása alatt állt, ahogyan a pletykalapok írták.

Legalább Daniel szerelmi élete nem ad okot aggodalomra. Noha 2008-ban négy év házasság után elvált feleségétől, a popsztár Natalie Imbrugliától, 2013 óta ismét tartós kapcsolatot ápol. Barátnője, a modell-divattervező Estelita Huijer egyben a múzsája is, aki a Talk című szólóalbumának dalait ihlette.

Ha valakivel együtt töltöd a nap huszonnégy óráját...remélem, hogy a házban veled élő személy szívesen hallgatja [a zenédet]

– nyilatkozta Daniel.  

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek