Starity

Gyász! 86 éves korában elhunyt Bud Spencer

2016. június 27. 23:11   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

86 éves korában elhunyt minden idők egyik leghíresebb olasz színésze, a Bud Spencerként világhírűvé vált Carlo Pedersoli.

hirdetés
Gyász! 86 éves korában elhunyt Bud Spencer
Fotó: Facebook / Bud Spencer

Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli, 1929. október 31-én született a dél-olaszországi Nápoly városában. Édesapjának vasgyára volt a nápolyi kikötõben, de mikor a gyár elõtt horgonyzó hajó egy baleset során felrobbant, a család tönkrement. 8 évesen tagja lett a helyi úszóklubnak, ahonnan aztán Rómába igazolt, mikor a család 1940-ben elköltözött a fővárosba.

Karrierjét először a sportban csillogtatta meg. 1947-ben családjával Brazíliába költözött, ahol mellúszásban tündökölt. 

A filmes karrierje később, az 1960-as évek végén indult be.

Bár már korábban is szerepelt filmekben, csak elsõ tengeren túli szerzõdése (az Isten megbocsát, én nem) bírta rá, hogy felhagyjon sportolói pályafutásával és költözzön át Amerikába, 1967-ben. Ennek a filmnek a forgatásán növesztette meg szakállát és alkotta meg majd vette fel a Bud Spencer művésznevet, melyet még abban az évben jogilag is erre változtatott, mivel eredeti neve sportolói pályafutásához kötődött. A név kedvenc színészére (Spencer Tracy) és kedvenc sörére (Budweiser) utal. Itt ismerkedett meg Terence Hill-lel is, és derült ki az is, hogy Olaszországban már egyszer szerepeltek együtt az 1959-es Hannibal címû filmben, akkor még mindketten az eredeti nevükön – olvashatjuk életrajzában.

1967-től 1985-ig nem kevesebb, mint 17 filmben szerepeltek együtt, mely számára is meghozta a sikert és az elismerést, valamint legendává emelte duójukat. 1985-ben aztán mindketten külön utakra tértek: Spencer megalapította saját légitársaságát a Mistral Airt, melyet később eladott, hogy megvehessen egy gyermekruhákat gyártó textilüzemet, illetve beindíthassa saját étteremláncát Bud Food néven. Közel 10 év múltán, 1994-ben ismét összeállt a legendás páros egy utolsó közös film, a Bunyó Karácsonyig leforgatására, ezután útjaik végleg különváltak.

Spencer nős volt, és három gyermeke született.

A tragédia hírét a család erősítette meg Facebook-oldalán.

Legnagyobb sajnálatunkkal közöljük, Bud az új kalandjára repül már.

Bud Spencernek hatalmas szíve volt, rajongói imádták, és ez a szeretet kölcsönös volt részéről. Idén még a magyar sikernek is gratulált Facebook-oldalán:

Nyugodjék békében!

1929. október 31. – 2016. június 27. †

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek