Starity

Tinédzserkorában két abortusza is volt a népszerű műsorvezetőnek

2016. június 28. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A biztonságos szex és a nők abortusszal kapcsolatos döntési joga mellett kampányol Chelsea Handler.

hirdetés

Ahogy hazánkban, úgy az Egyesült Államokban is örökös vitaindító téma az abortusz lehetősége, hiszen sokan úgy vélik, el kellene vennie az államnak ezt a jogot a nőktől. Chelsea Handler úgy véli, hogy az abortusznak nemcsak negatív, hanem pozitív hatásai is lehetnek olyan tekintetben, hogy egy nem tervezett terhesség nem egy emberi életet dönthet romokba. Példának okáért saját magát hozta fel, és nyíltan felvállalta, hogy tinédzserkorában két nem tervezett várandóssága is volt, melyeket mesterségesen szakíttatott meg.

Nem az abortusz volt az első gondolat, ami megfordult a 16 éves, éretlen fejemben akkor. Nagyon nehéz időszakon mentem át. Utáltam a szüleimet, védekezés nélkül feküdtem le a barátommal, akivel egyébként egyáltalán nem kellett volna ágyba bújnom, főleg elővigyázatlanul nem. Amikor terhes lettem, azt gondoltam, miért is ne tarthatnám meg a gyereket?

– írta a Playboy magazin hasábjain az ex-műsorvezető, majd így folytatta:

A szüleim észrevették a terhességet, és életükben először szülőkként cselekedtek. Elvittek egy családtervezésre szakosodott nonprofit szervezthez. Ironikus módon anyának éreztem magam, amikor elvették tőlem a magzatot, és amikor vége lett, akkor szakadt rám igazán ez az érzés.

Chelsea azt is elárulta a lapnak, miszerint nem ez volt az egyetlen abortusz, amin túlesett, ugyanis még szintén ugyanabban az évben, egy második terhességmegszakításon is részt vett, amiért már fizetnie kellett.

Össze kellett kaparnom 230 dollárt [kb. 64 ezer fortint – a szerk.] a Családtervezőnek. Hatalmas felelőtlenség volt részemről, hogy nem is egyszer estem akaratlanul teherbe, de szükségszerű, hogy az ember ilyenkor is jól átgondolt döntést hozzon. Mindannyian követünk el hibákat. Én kétszer is elcsesztem 16 éves koromban. Hálás vagyok, amiért ép ésszel jöttem ki a helyzetből, és amiért lehetőségem nyílt legálisan elvégeztetni a terhességmegszakítást anélkül, hogy veszélyeztettem volna az egészségemet vagy csődbe jutattam volna a családomat

– magyarázta Chelsea, majd hozzátette, hogy most, 41 évesen sem bánja a tinédzserkorában meghozott döntéseket, és egyáltalán nem gondol arra, mi lett volna, ha megtartja a babákat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek