Starity

Az ördög Pradát visel: 10 dolog, amit nem tudtál a most 10 éves filmről

2016. június 30. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Talán nincs is olyan divatrajongó lány, aki ne látta volna a Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt, Stanley Tucci és Simon Baker főszereplésével készült filmet, mely épp a mai napon 10 éves. Ez alkalomból elhoztunk 10 érdekességet a forgatással kapcsolatban.

hirdetés

1. Andy szerepét eredetileg Rachel McAdamsnek szánták a készítők. A filmet forgalmazó 20th Century Fox mindenképp egy, már befutott színésznőnek akarta adni a főszerepet, Rachel pedig hatalmas népszerűségnek örvendett a Szerelmünk lapjainak és a Bajos csajoknak köszönhetően. A karakter életre keltésének lehetőségét fel is ajánlották a színésznőnek, ő azonban többször is visszautasította azt.

2. Anne Hathaway hetekig ostromolta az alkotókat, hogy adják neki Andy szerepét. Carla Hackennek [a stúdió akkori igazgatóhelyettese – a szerk.] üzenetek tucatjait hagyta, melyekben az állt: Válassz engem! A színésznő később elárulta, hogy végül meghallgatás nélkül is neki adták a szerepet. 

3. Miranda szerepét egyenesen Meryl Streepnek írták. Az alkotóknak nem volt B-terve arra az esetre, ha a színésznő nemet mond. Carla elmondása szerint amikor megkapták Meryl visszajelzését, David Frankel rendezővel pezsgőt bontottak és ittak egy pohárral a színésznő egészségére.

4. Stanley Tucci az utolsó pillanatban ugrott be Nigel szerepéért. A készítők hosszú keresgélés után sem találtak olyan színészt, aki alkalmas lett volna a Runway művészeti vezetőjének szerepére. Stanley-t mindössze 72 órával azelőtt szerződtették, hogy megkezdték volna Nigel jeleneteinek forgatását.

5. Meryl Streep elmondása szerint filmbeli karakterét a pletykákkal ellentétben nem Anna Wintourról, a Vogue magazin főszerkesztőjéről mintázták. Ennek azonban élesen ellentmond az a tény, hogy a film alapjaiul szolgáló könyv szerzője, Lauren Weisberger Wintour mellett volt asszisztens hosszú ideig.

6. Meryl Streep bevallása szerint Miranda életre keltéséhez Clint Eastwood stílusát tanulmányozta, és tőle leste el, hogyan legyen fagyos, méltóságteljes és jó vezető egyben.

7. A film forgatásakor Anne Hathaway érzelmileg padlón volt: akkoriban az olasz üzletemberrel, Raffaello Follierivel találkozgatott, aki nem nézte jó szemmel, hogy dolgozik. A rendező elmondása szerint Raffaello legszívesebben aranykalitkába zárta volna a színésznőt, aki mindig nagyon ideges volt, amikor késő éjszakáig elhúzódtak a forgatások.

8. A Mirandát életre keltő Meryl Streep kevesellte a neki ajánlott fizetést, így egészen addig nem bólintott rá a szerepre, amíg meg nem duplázták a gázsiját.

9. Emily Blunt karaktere eredetileg amerikai volt, ám a színésznő a meghallgatáson meg sem próbálta leplezni brit akcentusát. A rendező szimpatizált a Emilyvel, így nem sokat gondolkodott azon, hogy szerződteti-e.

10. A hitelesség kedvéért Meryl Streep a forgatások alatt végig távolságtartó volt Anne Hathaway-jel. A forgatások megkezdése előtt odajött hozzám, és azt mondta, hogy úgy gondolja, tökéletes vagyok a szerepre, és örül, amiért együtt fogunk dolgozni, de ez az utolsó alkalom, hogy valami kedveset mond nekem, és valóban tartotta magát ehhez a forgatások végéig – mesélte Hathaway a Varietynek.

via E! Online & Popsugar

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek