Starity

6 színész, aki a Harry Potter után a Trónok harcában is szerepet kapott

2016. július 05. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha Trónok harca-rajongó vagy, akkor biztosan te is fokozottabb figyelemmel követed a sorozatbeli eseményeket, hiszen a George R. R. Martin teremtette világban minden apró részletnek jelentősége van. De vajon feltűnt neked, hogy bizonyos szereplők egy másik nagy franchise-ban is bizonyítottak az HBO sikersorozata előtt?

hirdetés

Cikkünkben bemutatunk hat olyan színészt és színésznőt, akiknek a Trónok harca előtt a Harry Potterben is volt szerencséjük bizonyítani rátermettségüket. Lássuk, kik ők!

Michelle Fairley 

Az 52 éves színésznő a Trónok harcának köszönheti világhírnevét, mely sorozatban a világ egyik legkeményebb édesanyját, Catelyn Starkot alakította 2011 és 2013 között. Ezt megelőzően szintén egy édesanyát – ám egy egészen másmilyet – kellett alakítania, ugyanis egy cameo szerep erejéig beugrott a Harry Potter és a Halál ereklyéi első részében, ahol Hermione (Emma Watson) fogorvosként dolgozó édesanyját keltette életre.

Bal oldalt Lady Starkként (Trónok harca); jobb oldalt Mrs. Grangerként (HP7/1) I Fotók: HBO; Warner Bros.

David Bradley

A brit színész idén áprilisban ünnepelte 74. születésnapját, és bár az 1970-es évek óta színészkedik, nevét mégis csak a 2000-es évek elején ismerte meg a világ. A Trónok harcában mindössze néhány rész elejéig tűnt fel Walder Frey szerepében, ezt megelőzően azonban egy sokkal fontosabb karaktert, Argus Fricset kellett életre keltenie a Harry Potter-filmekben.

Bal oldalt Walder Freyként (Trónok harca); jobb oldalt Argus Fricsként (HP) I Fotók: HBO; Warner Bros.

Natalia Tena

Valld be, hogy neked is nagyon ismerős volt a Trónok harca Oshája, amikor először megláttad! Nem is hibáztatunk érte, hiszen az őt életre keltő színésznő a sokak által szeretett karaktert, a tragikus halált halt Nymphadora Tonksot alakította az utolsó négy Potter-filmben.

Bal oldalt Oshaként (Trónok harca); jobb oldalt Nymphadora Tonksként (HP) I Fotók: HBO; Warner Bros.

Ciarán Hinds

A brit színész ugyan két kisebb, ám annál jelentősségteljesebb karakter bőrébe bújhatott a két népszerű könyvsorozat adaptációjában: míg a Trónok harcában Mance Rayderként a népe vezetője volt, addig a Harry Potterben Albus Dumbledore (Sir Michael Gambon) öccsét, Aberforthot alakította, hogy becsempéssze a Roxfortba a történet főhőseit.

Bal oldalt Mance Rayderként (Trónok harca); jobb oldalt Aberforth Dumbledore-ként (HP) I Fotók: HBO; Warner Bros.

Freddie Stroma

A 29 éves brit sármőrnek mindössze egy rövid cameo szerepe volt a Trónok harca legújabb évadában, ahol Jon Snow (Kit Harington) cimborájának, Samnek (John Bradley) az öccsét, Dickon Tarlyt kellett alakítania. Ezzel szemben a Harry Potter utolsó három részében egy komolyabb szerep jutott neki, ugyanis ő kapta a lehetőséget, hogy megelevenítse a Griffendél kviddics válogatottjának őrzői posztjára pályázó és Hermionének udvarló játékosát, Cormac McLaggent.

Bal oldalt Dickon Tarlyként (Trónok harca); jobb oldalt Cormac McLaggenként (HP) I Fotók: HBO; Warner Bros.

Julian Glover

Az idősödő színész a kezdetek óta napjainkig a Lannister család tanácsadóját alakítja a 2011 óta futó Trónok harcában, ezzel szemben a Harry Potterben igen elenyésző szerepet kapott, ugyanis mindössze a 2002-es második részben bizonyíthatott: ő kölcsönözte a Tiltott Rengetegben élő akromantulának, Aragognak a hangját.

Bal oldalt Grand Maester Pycelle-ként (Trónok harca); jobb oldalt Aragogként (HP) I Fotók: HBO; Warner Bros.

via Popsugar

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek