Starity

Lionel Messit 21 hónap börtönbüntetésre ítélték

2016. július 06. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 29 éves focistának és édesapjának, Jorge Horacio Messinek több mint négymillió eurós adócsalásért kell felelnie.

hirdetés

Hiába a világ egyik legtöbbet érő futballistája, bizony a törvények alól Lionel Messi sem bújhat ki. A sportolót és édesapját nemrég adócsalással ítélte 21 hónapnyi börtönre a bíróság, de mivel a büntetés időtartama kevesebb, mint két év, így a spanyol törvények szerint nem kell letölteniük azt, csupán próbaidőre felfüggesztik őket.

A vád szerint Messiék 2007 és 2009 között a törvényeket megkerülve, offshore bankszámlákon próbáltak eltüntetni 4,1 millió eurót (kb. 1 milliárd 280 millió forint), hogy az összeg után adózniuk ne kelljen. A csalás kiderült, édesapja pedig azzal védte világhírű fiát, hogy tudomása sem volt a dologról – olvasatlanul írta alá az elé tett papírokat.

Fociztam. Fogalmam sem volt semmiről. Megbíztam apámban és az ügyvédjeinkben

– védekezett a bíróságon a sportoló.

Az ítélet egyelőre még nem emelkedett jogerőre, így a vádlottaknak lehetősége van fellebbezés benyújtására, de a rájuk kiszabott 3,5 millió eurós (kb. 1 milliárd 77 millió forint) bírság megfizetése alól már nem húzhatják ki magukat. 

via BBC

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek