Starity

Leteszteltük: ezek a nyár legjobb és legrosszabb szépségápolási termékei

2016. július 12. 15:03   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új cikksorozat indul a Starityn, amelyben bemutatjuk az elmúlt hónap legjobb és legrosszabb szépségápolási termékeit szerkesztőségünk személyes tapasztalatai alapján. Ha érdekel, mire érdemes költeni a pénzedet, tarts velünk!

hirdetés

Lush Intergalactic fürdőbomba – kedvenc

Fotó: Starity / Kozma Vivien

Bemutató a hivatalos honlapon:

Gondolkoztál már azon, milyen lehet az űrben fürdeni? Hozd le a kozmoszt a fürdőszobádba ezzel a szexi, csillagközi bombával és legyél a saját galaxisod őrzője. A frissítő borsmenta és a neonszínek elképesztő keveréke rakétasebességgel emeli a hangulatod, a pattogós cukorka pedig utazásra hív a Tejút körül. A csillagképek örvénylenek, pattognak és közben élénk színű áramlatokat rajzolnak az éjszakai égre. De ne aggódj, nem sodródhatsz ki a végtelenbe, mert a vetiver és a cédrus illatrétegei megtartanak, mert – kicsit a 80-as évek after shave-jeire emlékeztető árnyalatokkal – felidézik az emberi kapcsolatokat akkor is, ha messze jársz. A földes illatok hazahívnak, így könnyedén visszatérhetsz az intergalaktikus kirándulásról.

A leírás teljes mértékben eleget tesz a valóságnak. A látvány lenyűgöző volt, bármerre emeltem a kezem, vagy a lábam, a forró kád vízben, apró csillámporokat és fehér ösvényeket láttam – olyan volt, mintha valóban a csillagos égben vennék egy lazító fürdőt. Emellett, a borsmenta friss illata biztosított a teljes ellazulásról, így a hét tökéletes lezárása volt – szinte éreztem, hogy kisimulnak az idegeim, miközben belélegeztem az intenzív illatot.

Értékelés: 5/5 pont

Ár: 1.490Ft / 200g

Megrendelhető: lush.hu

♦ ♦ ♦

TheBalm Nude Dude szemhéjfesték-paletták ecsettel – kedvenc

Fotó: Starity / Kozma Vivien

Érdemes azzal kezdenem, hogy a paletta nem eredeti. Az eBayről kaptunk egy felajánlást, amelyet elfogadtam, és így érkezett meg hozzánk a termék. Ennek ellenére, nagyon pozitív csalódás volt. Lentebb említett szemhéjpúderrel ellentétben ez jól pigmentált, krémes, a színek szépek, és valósághűek. Rendkívül egyszerű volt vele sminket készíteni, első húzásra pigmentált, és fent marad az ecseten, nem porzik.

Fotó: Starity / Kozma Vivien

A hozzá érkezett ecset annyira nem volt jó minőségű, műanyag volt, karcolós anyagból, de az alap ecseteket egyébként sem érdemes használni, ha szép, profi sminket szeretnénk készíteni.

Az eredeti paletta még nem áll tulajdonomban, így összehasonlítani nem tudom őket, azonban ár-érték arányban abszolút megéri a rendelést, ráadásul szállítási költség sincs. Amit azonban észrevettem, hogy a színek elrendezése a névhez különbözik.

Ami számomra negatív volt, hogy a boríték, amiben érkezett, nem volt eléggé bélelt, így az egyik szín, a Friendly megtört, amit alkohollal tudtam fixálni.

Értékelés: 4,5/5 pont

Ár: eBay – $4.99 ~ 1.418Ft // eredeti – 9.990Ft

Megrendelhető: eBay // eredeti

♦ ♦ ♦

L’Oréal Professionnel Mythic Oil tápláló olaj minden hajtípusra – kedvenc

Akinek természetesen göndör a haja, és nem szereti, az ismeri a horrort: kifésülni a gubancokat, hullámot hajmosás után. Nagyon sok hajam van, könnyen kócolódik az említett indok miatt, így számomra a fésülködés felér egy kínzással, és nem egy fésű tört már bele a hajamba.

Azonban, megérkezett a megmentőm, méghozzá a L’Oréál Mythic hajolaj személyében. Ez a termék egyszerűen fantasztikus! A hajvégeimet puhává varázsolta, az egész állaga megváltozott, fényes és puha lett, és kifésülni pedig sokkal könnyebb, mint előtte volt. Egyaránt tudom alkalmazni a vizes és száraz hajfelületemen.

Hivatalos leírás:

L´Oréal Professionnel kozmetika | L´Oréal Professionnel Mint azt mindenki nagyon jól sejti a L´Oréal Professionnel az elismert L´Oréal Paris csoportból ered. Ez a szegmense a sikeres óriásnak a professzionális hajkozmetikával foglalkozik, és kínál a vásárlóinak hihetetlen lehetőségeket a hajszínnel, styling - gel és hasonló termékekkel kapcsolatban. Két kategóriába van osztva a L´Oréal Professionnel kínálata, otthoni használatra és a professzionális szalonoknak javasolt termékek. E márka termékeit használja a legprofesszionálisabb szinthez tartozó modell és a filmipar.

Értékelés: 5/5pont

Ár: 3.150Ft

Megrendelhető: link

♦ ♦ ♦

STEAMCREAM Amatino intenzív hidratálókrém – kedvenc

Fotó: Starity / Kozma Vivien

Ez a krém életmentő volt számomra a forró nyári napokon. Egyszerre hűsítő és tápláló, és már az első használat után szó szerint ragyogott az arcom. Éjszaka kentem fel, és másnap reggelre sima, puha bőrrel ébredtem.

Viszonylag kombinált a bőrtípusom, és rendkívül érzékeny, így a krémválasztás nálam mindig egy csapda, még úgyis, hogy édesanyám kozmetikus. A STEAMCREAM terméke azonban nyerő volt, egészen biztosan újra fogom rendelni.

Az illata egyébként rendkívül természetesen, amolyan gyógyszertári krém hatást kelt, ami szintén biztosított arról, hogy semmi „rossz”, vagy természetellenes nem volt a krémben.

Hivatalos leírás:

A Steamcream egy viszonylag új márka a bőrápoló kozmetika piacán. Ahogy arra a márka neve is utal, ez a társaság a krémek fejlesztésére specializálódik – ráadásul nem is akármilyenre. Az alapítók fő célja olyan termékek felkínálása a vásárlók számára, amelyeket bárki ( férfiak és nők is, minden bőrtípusra), bármikor (reggel, délután, este…) és bármire (kéz, haj…) használhat. A Steamcream krémeket Japánban és Nagy-Britanniában kézzel, egy igazán egyedi módszerrel készítik – gőz segítségével. Ennek köszönhetően az összetevők könnyebben áthatolnak azokba a bőrrétegekbe is, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A Steamcream alapvető elvének számít, hogy termékeiket nem tesztelik állatokon és kizárólag minőségi összetevőket tartalmaznak – kakaóvaj, jojoba és mandulaolaj, zabpehely kivonatok, kamilla, narancsvirág, stb. Ezek az összetevők többek között korlátozzák a terhességi csíkok kialakulását, továbbá segítenek a pattanások és hegek elleni harcban.

Külön említést érdemelnek a dobozok is - némelyiket maga a Steamcream tervezi, a többi dobozt pedig professzionális tervezőkkel való együttműködés során alkotják meg. Minden egyes „modell“ kizárólag korlátozott számban érhető el, ami érdekes gyűjtői kiadásnak számít.

A Steamcream fennállása óta már két nívós díjat nyert: Pure Beauty (a legjobb új csomagolásért) és Cosmetics Executive Women (a legjobb újdonságért a mindennapi arcápolás kategóriájában). Nem csoda, hogy ez a kozmetika számos sikeres sminkes és híresség tetszését is elnyerte már. A Steamcream márka biztosan tetszeni fog minden olyan egyénnek, aki igazán hatásos készítményt keres, elérhető áron, gyakran válogat külső alapján, rendkívül érzékeny, száraz, zsíros bőrre van.

Értékelés: 5/5 pont

Ár: 4.170Ft

Megrendelhető: link

♦ ♦ ♦

Ziaja Goat’s Milk éjszakai tápláló krém száraz bőrre & Dermacol BT Cell élénkítő aromaterápia lifting hatással – kedvenc

Fotó: Starity / Kozma Vivien

Ezek a termékek a felnőtt korosztályt érintik, akiknél már megjelentek az első ráncok. Így a krémeket édesanyám tesztelte, A. Magdolna (42), kozmetikus.

Ziaja Goat’s Milk éjszakai tápláló krémről:

Első tapintásra tömény, nehéznek tűnik, viszont meglepően könnyen felszívódik, és egész nap hidratált érzést nyújt. Nem ragad, és nem fénylik az arcon, hanem teljesen beépül a bőrbe. Szagmentes, az illata semleges. A bőr rendkívül puha lesz tőle.

A Ziaja márkáról:

A rendkívüli minőségű Ziaja kozmetika már 20 éve létezik a piacon. E lengyel márka alapítója Zenon Ziaja gyógyszerész volt, aki elhatározta, hogy olyan igazán magas minőségű kozmetikumok gyártásába kezd, amelyek jótékonyan hatnak a bőrre, ugyanakkor minden nő számára megfizethetők. A Ziaja kozmetika gazdagon tartalmaz aktív, természetes összetevőket. Ilyenek például a kecsketej, a rózsa, a jázmin, az uborka, a körömvirág, az aloe, a kamilla vagy a kakaóvaj. Az ilyen összetevők minden nő bőrének nagyon természetesek, s az képes velük „dolgozni”. A természetes anyagok hatóereje az öngyógyítást is segíti. A Ziaja márka kínálatában számos test- és arcápoló kozmetikum szerepel, mint például nappali és éjszakai krémek, bőrtisztító készítmények, regeneráló és hidratáló maszkok, ránctalanítók, testápolók vagy tusfürdők. A Ziaja kozmetikumokkal kiemelheti természetes szépségét, és megadhatja bőrének mindazt, amire az egészséges és vonzó megjelenéshez szüksége van!

Értékelés: 5/5 pont

Ár: 1.230Ft

Megrendelés: link

Dermacol BT Cell

A termék azt ígéri, hogy a mélyebb ráncokat feltölti, és kisimítja, ehhez képest nincs látványos, szemmel látható változás. Pozitív, hogy a bőr nem húzódik, és feltölti érezhetően a barázdákat, puhává teszi őket.

A Dermacol márkáról:

Dermacol – a cseh csillagok kozmetikája. A Dermacol egy cseh kozmetikai márka, mely a 60-as évek elején született a prágai Barrandov filmstúdióban. A filmstúdió sminkeseinek és a prágai Gyógyszerészeti kozmetikai intézet bőrgyógyászainak együttműködése nagyon hatékonynak bizonyult. A Dermacol kozmetikának, mely gyógyászati elveken alapul, sikerült jól csengő nevet szereznie nemcsak Európában, de Amerikában, Kanadában, Ausztráliában, valamint a Közel- és Távol-Kelet több országában is. A Dermacol márka egyik első alapozójának, melyet a 60-as évek közepén fejlesztettek ki, sikerült utat törnie egészen Hollywoodba. A Dermacol márka jelenleg is a legsikeresebb cseh kozmetikai márka külföldön, otthon pedig a make-up és a tökéletes bőr szinonimája bármilyen bőrtípusról vagy annak problémájáról legyen is szó. A Dermacol márka minden terméke – a legjobb minőségű dekoratív kozmetikától kezdve, a bár-milyen specifikus igényeket kielégítő test- és arcápoláson át, egészen a napozáshoz szükséges készítményekig - eleget tesz a legszigorúbb minőségi ellenőrzéseknek, melyek megfelelnek a legújabb kutatási eredményeknek. A speciálisan kialakított hatóanyagokat tartalmazó készítményeket, melyek nagyrészt hipoallergének, további klinikai vizsgálatoknak vetik alá. A Dermacol márka egyik termékét sem tesztelték állatokon. A filmstúdióban létrejött márka termékeit ma is előszeretettel használják professzionális filmes és színházi sminkesek, így a készítmények mindig a legismertebb és legszebb cseh színésznőkhöz, modellekhez, énekesekhez és más ismert személyiségekhez kötődnek. A Dermacol egy büszke cseh kozmetikai márka, melyet a mozivászon ihletett, és mely gyógyászati elveken alapult.

Értékelés: 3,5/5 pont

Ár: 2.830Ft

Megrendelés: link

♦ ♦ ♦

Splat Professional White Plus bioaktív fogpaszta a fogzománc gyengéd fehérítésére és védelmére – kedvenc

Ha szeretnél könnyen, és egyszerűen ragyogó, fehér fogakat, akkor ezt a fogkrémet neked találták ki. Már első használat után látható a változás, egy hét fogmosás után pedig körülbelül 4-5 árnyalattal lett fehérebb a fogsorom.

Így tudnám jellemezni: egyszerű, megfizethető és jó. Ami negatívabb, hogy a kiszerelés nem túl nagy, így egy fogkrém körülbelül egy havi használatra elég.

Amit ne várj: ragyogó hollywoodi mosolyt, tökéletes hófehér fogsorral.

Amire számíthatsz: természetes, egészséges, fehér mosoly.

Értékelés: 4,5/5 pont

Ár: 650Ft

Megrendelés: link

♦ ♦ ♦

Kylie Cosmetics: Candy K Lip Kit – kedvenc

 

Ki ne hallott volna a Kardashian családról? Kylie Jenner azonban nemcsak a valóságshow-szerepléssel szeretne bent maradni a köztudatban, hanem elindította kozmetikai cégét, ami egyelőre csak online elérhető, és rúzsokat, szájfényeket értékesít.

Tudtad? Hamarosan megnyílik a világ első Kylie Cosmetics boltja, Los Angelesben!

A termékeket hihetetlen hype övezi, fél év alatt minden egyes matt folyékony rúzs és szájfény elkelt öt-tíz perc alatt, a heti egyszeri újratöltésen, így természetesen felkeltette a figyelmemet, hiszen imádom a sminkeket, különösen a rúzsokat.

Candy K két különböző bőrtípuson

Sokáig gondolkodtam, hogy melyik színt rendeljem meg, illetve, válasszak-e viszonteladót az eBayről, vagy vállaljam be a borsos postaköltséget ($14.99), végül azonban a hivatalos honlap mellett döntöttem, biztos, ami biztos.

Rengeteg YouTube-videót néztem meg azért, hogy egyes színek miképpen mutatnak különböző bőrtípuson, és végül a Candy K nude árnyalat mellett döntöttem.

Egyszerűen imádom! Szavak nincsenek erre a termékre. Lehet Kylie-ra jót, rosszat mondani, de az biztos, hogy egy nagyon minőségi árut hozott létre, reális áron (szájceruza és folyékony matt rúzs $29 ~8120Ft).

A szájceruza nagyon krémes, és pigmentált, az applikátor maga a rúzsnál puha és könnyen vezethető, emellett tényleg egész nap fent marad. Egyedül az olajos ételektől kopik meg belül egy kicsit, de egyébként a nap során nincs vele semmi gond. Emellett úgy érződik, mintha semmi nem lenne az ajkaidon, a textúra könnyed, így mindig meglepetésként ér, amikor tükörbe nézek, hogy még teljesen fent van.

Az illata nagyon erős, süti szerű, így aki nem édes szájú, vagy zavarja őket az intenzív parfümös szag, annak esetleg ez problémát okozhat.

Értékelés: 5+/5 pont

Ár:

  • teljes szett – $29
  • csak a rúzs – $17
  • csak a szájceruza – $14

Megrendelés: KylieCosmetics.com

♦ ♦ ♦

MAC Ruby Woo & MAC Studio Fix Fluid alapozó SPF15 – örök kedvenc

Fotó: Starity / Kozma Vivien

Tartom azt, hogy a lányok legjobb barátnője a gyönyörű, mélyvörös rúzs. Egyszerűen csak tudni kell viselni.

A MAC pedig megalkotta a tökéletes árnyalatot, a Ruby Woo személyében, ami cseresznyés hatást kelt, és garantálja azt, hogy kitűnj a tömegből egy ragyogó mosollyal az arcodon.

Fotó: Starity / Kozma Vivien

A matt rúzst a MAC Cherry szájceruzájával használom, és mindig jó barátom egy-egy fontosabb eseményen az életemben.

Ugyanígy hosszú ideje a családunk tagja a szatén MAC Retro árnyalatú rúzsa, aminek kicsit húsosabb, korall színe van, és a vörössel ellentétben, tökéletes a hétköznapokra.

Én nem szeretem a drogériás rúzsokat vizes, rosszul pigmentált állaguk végett, így számomra ezek tökéletes döntésnek bizonyultak.

Viszonylag hosszantartóak, főleg a Ruby Woo, hiszen az matt, azonban étkezés során mindkettő teljesen lekopik, így érdemes a táskánkban tartani a rúzst, hogy bármikor újra tudjuk őket kenni.

Ruby Woo: Adam Lambert fotózás Londonban

Az illatuk a Kylie Cosmeticshez hasonlóan parfümös, édeskés, de közel sem annyira intenzív, mint a fentebb említett termék.

Egy rúzs körülbelül egy évig elég, így hosszantartó befektetésnek mondható. Én a Ruby Woo-t 2015 áprilisában szereztem be, és azóta minden fontos eseményre (ballagás, szalagavató) elkísért, és hű barátként szolgált. 

Ugyanilyen pozitívan tudok nyilatkozni a MAC Studio Fix alapozójáról, aminek árnyalatát az eladó segített kiválasztani, hogy tökéletesen illeszkedjen a bőrtípusomhoz. Komplett fedést biztosít már első alapozásra, és egyáltalán nincs nehéz, természetellenes megjelenése.

Értékelés: 5/5 pont

Árak:

  • MAC Ruby Woo & RETRO rúzs: 6.100Ft
  • MAC Cherry Szájceruza: 6.500Ft
  • MAC Studio Fix Fluid alapozó: 10.100Ft + pumpa: 1.200Ft

Megrendelhető: MAC üzletek Magyarországon

♦ ♦ ♦

Revlon Professional Equave Hydro Nutritive sampon minden hajtípusra – SEMLEGES

Fotó: Kozma Vivien

Már két hete mosom vele a hajam, azonban javulást nem érzékeltem, puhább sem lett, így örültem, hogy volt a hajolajom, ami sokat segített. Az illata semleges, a textúrája pedig jó, így én azt mondanám, hogy egyenes, könnyebben kezelhető hajra szerintem megfelelő lehet.

A Revron Professional márkáról

Revlon Professional kozmetika | A Revlon Professional márka professzionális haj-, arc- és dekoratív kozmetikumokat kínál, és teljes egészében a Revlon nagy kozmetikai márka alá tartozik. Székhelye Barcelonában van. 1932-ben, Charles és Joseph Revson fivérek, valamint Charles Lachman alapította, aki a Revson alapú márkanévbe betette vezetéknevéből az „L”-t, s innen ered a már jól ismert név. A cég először csak a legegyszerűbb körömlakkokat kezdte árusítani, majd szortimentjét akkorára bővítette, hogy jelenleg az egyik legnagyobb, világszerte ismert kozmetikai óriás. A Revlon Professional kiváló minőségű és elérhető árú hajápolási, styling, hajfestéshez szükséges készítményeket, dekoratív és arckozmetikumokat kínál, amelyeket a leghíresebb szalonokban használnak. Ez a márka innovatív és divatos kozmetikát garantál, a legújabb gyártási technológiák és neves, professzionális fodrászokkal és kozmetikusokkal folytatott együttműködése révén.

Értékelés: 3/5 pont

Ár: 2 640Ft

Megrendelhető: link

♦ ♦ ♦

Catrice Absolute Rose szemhéjpúder-paletta – nem jött be

Az utolsó szín ki is esett szállítás alatt... / Fotó: Starity / Kozma Vivien

Nagy reményeket fűztem a Catrice rose árnyalatú palettájához, hiszen a kollégiumban a szobatársam használta a termékcsalád Chocolate Nudesát, és az valami fantasztikus volt, szépen pigmentált, krémes és tartós.

Fotó: Starity / Kozma Vivien

Ennek ellenére ez most valahogy nem jött össze. Fentebb írtam, hogy nem érdemes a palettához kapott ecsetet használni, hanem be kell ruházni professzionális darabokra, amik megfelőlek a satírozáshoz és árnyaláshoz, na meg a tusvonalhoz, de ez a termék most rám cáfolt. Csak a kis szivacsossal tudtam bármilyen színt felvinni a mozgó szemhéjamra, hiszen a MAC pufi ecsetről egy az egyben leperegtek a színek a szemem alá. Iszonyúan porzik, nem pigmentált, így bázis nélkül fent sem marad a szín.

A képen is látható, hogy mennyire halványak az árnyalatok, amik egyébként szépek lehetnének, ha nem lennének ennyire semmilyen minőségűek.

Ahogy olvasgattam a véleményeket, nem voltam ezzel egyedül, így én azt javasolnám, hogyha már Catrice paletta, akkor válasszátok a Chocolate Nudesot, ami viszont teljesen más élményt kínál.

Értékelés: 1,5/5 pont

Ár: 1.659Ft

Megrendelhető: kremmania.hu

Essence Lash Princess dúsító szempillaspirál – nem jött be

Sok pozitív véleményt olvastam a „szempillahercegnőről”, így múltkor én is beruháztam rá a Müllerben, hiszen kedvező áron volt elérhető.

Azonban, én nem vagyok annyira megelégedve vele, hiszen a szempilláim elég dúsak, ez viszont összecsomósította őket, és pókláb szerűvé varázsolta, elnehezítette őket, ami bár most trend, nekem annyira nem jön be, jobban szeretem a természetes hatást.

Mellette szóljon, hogy szép hosszúvá tette a pilláimat, így nem landol a szemétben, hiszen más szempillafesték applikátorával el tudom választani a pilláimat és úgy a hatás már mutatós.

Értékelés: 2,5/5 pont

Ár: 1.249 Ft

Megrendelhető: kremmania.hu

Felajánlásokat köszönjük az iparfumeria.hu weboldalnak!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek