Starity

7 érdekesség A szürke ötven árnyalata folytatásával kapcsolatban

2016. július 12. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tavaly februárban került a hazai mozikba az E. L. James regénysorozatán nyugvó trilógia első adaptációja, az pedig már akkor sem volt kétséges, hogy a többi kötet is megfilmesítésre kerül-e.

hirdetés
7 érdekesség A szürke ötven árnyalata folytatásával kapcsolatban
Fotó: Universal Pictures

A szürke ötven árnyalata korántsem váltotta be maximálisan a rajongók és a kritikusok hozzá fűzött reményeit, mi több: a tavalyi év legrosszabb filmjének kiáltották ki, nem is beszélve arról, hogy Jamie Dornan és Dakota Johnson alakítását is igencsak lehúzták. Ennek ellenére nem volt kétséges a folytatás, melyet jelenleg is forgatnak.

A Popsugar nemrégiben összeszedte, mit lehet tudni a második, A sötét ötven árnyalata című műről, amit mi is elhoztunk nektek.

1. Jamie Dornan és Dakota Johnson is visszatér Christian és Ana szerepében, valamint a stáb további A-listás hírességekkel egészül ki

Korábban többször is szárnyra kapott a pletyka, miszerint a film alulteljesítése miatt egyik vagy másik főszereplő leköszön a stábból és helyére új színész kerül, végül a híresztelések nem bizonyultak igaznak. Jamie és Dakota az utolsó két részre is aláírták a szerződésüket, mellettük pedig visszatér még Rita Ora (Mia Grey), Max Martini (Taylor), Marcia Gay Harden (Mrs. Grey), Luke Grimes (Elliott Grey), Victor Rasuk (José Rodriguez) és Eloise Mumford (Kate) is.

Mint említettük, további hírességek is csatlakoznak a stábhoz, így a folytatásban Kim Basinger tűnik fel Elena Lincoln személyében, Bella Heathcote pedig Leila Williamset alakítja, de mellettük feltűnik még Hugh Dancy, Eric Johnson, Dylan Neal és Jaclyn Jonet is.

Fotó: David M. Benett

2.  A film forgatása 2016 elején vette kezdetét, a kémia pedig továbbra is megvan a főszereplők között

Az elmúlt hónapokban számtalan lesifotó kiszivárgott a folytatás forgatásával kapcsolatosan, így szemernyi kétségünk sincs afelől, hogy ismét emlékezeteset alkotnak a készítők. A forgatáson készült lesifotókért kattints ide!

3. Megérkezett az első hivatalos poszter

Mintha csak Jamie Dornanre szabták volna Christian Grey szerepét, a színész meglehetősen jól hozza a figurát, erőteljes kisugárzása és a karakter titokzatossága egyaránt átjön az első hivatalos kép láttán.

Fotó: David M. Benett

4. 2017. február 10-én kerül a mozikba...

... legalábbis az Egyesült Államokban, de ha az első rész példájából indulunk ki, akkor nálunk is közel ebben az időben jelenik majd meg. A szürke ötven árnyalata ugyanis február 9-én került tavaly az amerikai mozikba, hazánkban pedig alig három nappal később, 12-én debütált.

5. Megjelent az első betekintő

Ha nemcsak a moziban nézted meg az első részt, hanem DVD- vagy Blu-ray lemezen is megvásároltad, akkor a többségtől már hamarabb volt szerencséd látni az azon elhelyezett folytatás első előzetesét, mely találóan a Készen állsz valami sötétebbre? mondattal próbálja felkelteni az érdeklődést és a mozikba csábítani a rajongókat.

6. Niall Leonard írja a forgatókönyvet

Az első résztől eltérően nem Kelly Marcel, hanem Niall Leonard írja a forgatókönyvet, ami azért érdekes, mert a férfi a regénysorozat írónőjének, E. L. Jamesnek a férje, így a csatlakozásával amolyan családi vállalkozás lesz a folytatásból.

7. A rendezői székbe James Foley ül

Mivel az első részt jegyző Sam Taylor-Johnson visszautasította a második rész megrendezésének lehetőségét, James Foley bizonyíthat. A férfi ugyan nem új a szakmában, de korábban még nem rendezett ilyen nagy érdeklődés övezte alkotást, így nagy esély ez számára a szakmában való feltörésére. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek