Starity

Kíváncsi vagy, mennyit keresnek egy-egy filmszereppel a legnagyobb sztárok? Most megtudhatod!

2016. július 13. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ismertek, tehetségesek és népszerűek a rajongók körében – ehhez mérten pedig természetesen meg is kell fizetni őket. De vajon mennyire? Most eláruljuk!

hirdetés

Sandra Bullock

Az 51 éves színésznő Hollywood egyik legnagyobb kedvence, ami nem is csoda, hiszen bármilyen filmhez is adja a nevét, az garantáltan kasszasiker lesz. Így volt ez a 2013-ban bemutatott Gravitáció című sci-fi esetében is, melyben George Clooney oldalán játszhatott főszerepet, alakításáért pedig 20 millió dollárral (kb. 5 milliárd 504 millió forint) jutalmazták.

Tom Cruise

A színész eddig öt alkalommal bújt Ethan Hunt bőrébe a Mission Impossible-sorozatban, mellyel epizódonként 20 millió dollárt (kb. 5 milliárd 504 millió forint) keresett, vagyis ha az öt eddig elkészült filmet vesszük alapul, csak a sorozattal 100 millió dollárt (kb. 27 milliárd 519 millió forint) keresett, és messze még a vége, ugyanis hamarosan megkezdődik a hatodik rész forgatása.

Leonardo DiCaprio

Leo szinte még tinédzser volt, amikor belopta magát a köztudatba, karrierje két és fél évtizede során pedig számtalan alkalommal bizonyította a tehetségét, aminek következtében idén februárban végre átvehette élete első (jól megérdemelt) Oscar-díját.

A színészt rengetegszer dicsérik A Wall Street farkasa című életrajzi ihletésű filmben nyújtott alakításáért – a Titanic után talán ezt a filmjét emlegetik legtöbbször –, melyért nem kevesebb, mint 25 millió dollárt (kb. 6 milliárd 880 millió forint) tehetett zsebre.

Angelina Jolie

Bullockhoz hasonlóan Jolie a másik nagy Jolly Joker az álomgyárban, bár a színésznő az utóbbi években meglehetősen visszavett a korábbi tempóból – legutóbb tavaly a saját maga rendezte A tengernél című filmben láthattuk, ezt megelőzően pedig 2014-ben, a Demóna című Disney-adaptációban bizonyította kivételes tehetségét. Ez utóbbi szerepéért 15 millió dollárral (kb. 4 milliárd 128 millió forint) lett gazdagabb, és már alá is írta a szerződését a film második részére, ami 2017-ben kerül majd a mozikba.

Bradley Cooper

Az Irina Shaykkal randizó színész egyik legismertebb filmje kétségkívül a 2009-ben bemutatott Másnaposok, melyben bebizonyította, hogy ami Vegasban történik, az bizony ott is marad. A történet azóta két további folytatást ért meg – a harmadikat 2013-ban mutatták be a mozik –, Phil életre keltéséért pedig legutóbb 15 millió dollár (kb. 4 milliárd 128 millió forint) ütötte a markát.

Robert Downey Jr.

A színész neve az utóbbi években már-már egybeforrt Tony Starkéval, azaz a Vasemberével, ami nem is csoda, hiszen Robert a lehető leghitelesebb módon kelti életre újra és újra a karaktert. Rajongói nemrég az Amerika kapitány: Polgárháború című akciófilmben láthatták Vasember egyenruhájában a színészt, mely alakításáért nem kevesebb mint 40 millió dollárt (kb. 11 milliárd 8 millió forint) vihetett haza.

Jennifer Lawrence

Az éhezők viadala Katniss Everdeenjeként ismertté vált színésznő az egyik legnépszerűbb női filmsztár Hollywoodban, amit nemcsak szakmai tudásának, hanem lehengerlő személyiségének is köszönhet.

Tavaly ő lett a legjobban fizetett színésznő, bár ehhez képest közel sem fizették túl Az éhezők viadalának utolsó részében nyújtott alakításáért, ugyanis csupán 10 millió dollár (kb. 2 milliárd 752 millió) landolt a bankszámláján a fizetés kiosztása után.

Adam Sandler

Amerika nagy nevettetője számtalan vicces vígjátékban sziporkázott már karrierje során, ám ezek közül is egyik legemlékezetesebb alakítása az volt, amikor Jack Nicholson oldalán bohóckodott a Ki nevel a végén? című komédiában. Alakításáért 20 millió dollárral jutalmazták (kb. 5 milliárd 504 millió forint) akkor.

Keanu Reeves

Keanu említésekor szinte mindenkinek a színész ikonikussá vált karaktere, Neo ugrik be, ami nem is csoda, hiszen a 90-es évek vége óta többször is beugrott a Mátrixba – nem kis sikerrel. Az első részben nyújtott alakításáért 15 millió dollárral (kb. 4 milliárd 128 millió forint) jutalmazták a film készítői.

Dwayne Johnson

A The Rock művésznéven (is) ismert színészlegenda jelenleg 10 filmen dolgozik, így joggal állíthatjuk, hogy az egyik legfelkapottabb hollywoodi sztár – ehhez pedig magas gázsi is dukál. Két éve például a Herkules című akciófilmben csillogtatta meg tehetségét, alakítása pedig 15 millió dollárt (kb. 4 milliárd 128 millió forint) ért.

via E! Online

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek