Starity

Szexuális erőszak áldozata lett Amy Schumer

2016. július 18. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A komikus őszintén vallott arról, hogy a múltban többször is közösültek vele az akarata ellenére.

hirdetés

Nemrég még az egész világ arról beszélt, hogy Keshát állítólag megerőszakolta producere, Dr. Luke, aki ellen az énekesnő a mai napig pereskedik, ám azt csak kevesen tudták, hogy a mindig jó kedélyű és vicces Amy Shumer is szexuális erőszak áldozata lett. A népszerű komikus a Marie Claire magazinnak nyilatkozott a rossz élményű, akarata ellenére történt aktusokról, de saját bevallása szerint már túl van rajta és nem haragszik erőszaktevőire.

Életem első szexuális élményéről nem mondhatom azt, hogy jó volt. Nem is gondoltam rá egészen addig, amíg újra nem olvastam a naplóimat. Amikor megtörtént, úgy fogalmaztam róla, mintha egy reklámcédula volna. Azt írtam: ... aztán lenéztem, és akkor tudatosult bennem, hogy belémhatolt. Azt mondta nekem, hogy nagyon sajálja, és el sem hiszi, hogy ezt teszi velem. Tizenhét évvel ezelőtt történt. Később volt egy másik barátom is, aki figyelmen kívül hagyta, amikor nemet mondtam neki

– nyilatkozta a lapnak a 34 éves szőkeség. Az interjú során Amy arról is szót ejtett, hogy ma már nem érzi áldozatnak magát, ami sokaknak szúrhatja a szemét.

Tudod, megerőszakolt lányként nemcsak megszégyenítve, hanem dühösnek kell érezned magad. Az embereket bosszantja, ha nem játszod a tökéletes áldozatot.

Amy egyébként azóta nemcsak feldolgozta a 17 éves korában történeteket, hanem legtöbb sorstársától eltérően könnyedén túl is lépett rajta. Jelenleg a lehető legnagyobb boldogságban éli mindennapjait tőle öt évvel fiatalabb, bútorkészítő szerelmével, Ben Hanisch-sal, akiről így nyilatkozott:

Úgy érzem, mintha Ben lenne az első srác, akivel igazán együtt vagyunk. Biztosan vannak srácok, akik ezt hallva legszívesebben megütnének engem, de akkor is ez az igazság

– utalt korábbi párjaira a komikus.

A szexuális zaklatást sokszor nem vesszük elég komolyan, pedig nagyon káros az áldozatra és az egész közösségre nézve. Ha ilyet tapasztalsz, jogod van nevén nevezni, tiltakozni ellene, beszélni róla másokkal, és védelmet kérni. Nem kell egyedül megbirkóznod vele: fogj össze azokkal, akik szintén elszenvedői a zaklatásnak. Tegyél panaszt! Ha támogatásra van szükséged, hívjd a NANE Egyesület által működtetett szexuális erőszak áldozatai és segítőik számára fenntartott segélyvonalát (a vonal a 06-40-630-006 számon, helyi tarifával hívható; elérhető hétfőn és pénteken 10 és 14 óra között, szerdán 14 és 18 óra között) vagy tájékozódj erre a linkre kattintva!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek