Starity

Személyiségi jogok megsértése miatt börtön vár Kim Kardashianra és Kanye Westre?

2016. július 21. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Amennyiben Taylor Swift úgy dönt, hogy pert indít a sztárpár ellen, úgy nagy eséllyel rácsok mögé kerülhetnek mindketten.

hirdetés

Napok óta Taylor Swift és a West házaspár botrányától hangos a világsajtó, de meglehet, hogy rövidesen jogi úton kerül pont az ügy végére. Köztudott, hogy Taylor 2009 óta fúj Kanye Westre, ugyanis a rapper az MTV VMA-n csinált bohócot belőle, amikor köszönőbeszéde közben felmasírozott a színpadra és közölte a nagyérdeművel: Beyoncét illette volna meg a díj, melyet végül Swiftnek ítéltek oda.

Tavaly úgy tűnt, elásta a csatabárdot az énekesnő és a rapper, de a béke csak ideig-óráig tartott, amikor is utóbbi megjelentette Famous című szerzeményét. A dalban igen csúnya szavakkal illette kolléganőjét, aki ezt követően a Grammy-gálán vágott vissza neki. A történet akár itt véget is érhetett volna, de Taylor rendre azt hangoztatta, hogy a férfi nem kérte az engedélyét a neve felhasználásáért, így perrel fenyegetőzött.

Később Kanye felesége, Kim Kardashian is kifejtette a véleményét a témával kapcsolatban, és felszólította az énekesnőt, hogy ne hazudozzon tovább, mert bizonyítékai vannak arra vonatkozóan, hogy igenis rábólintott az ominózus dalszövegrészletre. A vita végül annyira elharapódzott, hogy Kim a Snapchaten hozta nyilvánosságra azokat a rögzített telefonbeszélgetéseket, melyek terhelő bizonyítékként szolgálnak Taylorra nézve.

A szőkeséget rendkívül felháborította a felvételek nyilvánosságra hozása, így ügyvédjeihez fordult segítségért – jelenleg is a pert fontolgatja. Az Entertainment Weekly úgy tudja, hogy a Kimye néven is emlegetett sztárpár igencsak megütheti a bokáját, amennyiben Swift bíróságra viszi az ügyet, ugyanis személyiségi jogok megsértéséért és hitelrontásért komoly bírság és akár börtön is várhat rájuk. Kalifornia állam törvényei szerint ugyanis nemcsak tilos, hanem egyenesen illegális felvételt készíteni az azon hallható / látható szereplők engedélye nélkül.

Gregory G. Brown jogász szerint 2500-tól 5000 dollárig (kb. 693 ezer – 1 millió 386 ezer forint) terjedő pénzbírságot róhatnak ki Kimre és Kanyére, valamint egy év letöltendő börtönbüntetés várhat rájuk, amennyiben bíróságra kerül az ügy, és bűnösnek találják őket. Míg Westet azért ítélhetik el, mert nem szólt Swiftnek arról, hogy a telefonja amellett, hogy ki van hangosítva még rögzítésre is kerül a beszélgetés; addig Kardashiant a privát felvételek nyilvánosságra hozása miatt csukhatják börtönbe.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek