Starity

Daniel Johns Beatles-dalokon dolgozik

2016. július 27. 08:08   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Daniel Johns mögött hosszú és sikeres karrier áll, hiszen 16 évig az ikonikus ausztrál zenekar, a Silverchair frontembere volt, most azonban élete egyik legmeglepőbb projektjébe fogott.

hirdetés
Daniel Johns Beatles-dalokon dolgozik

Az énekes-zenész jelenleg egy ausztrál producerrel, Josh Wakely-vel és egy kanadai animációs filmcéggel karöltve egy gyerekeknek szóló rajzfilmsorozatot hoznak létre, amelynek zenéjét nem más, mint a legendás Beatles ihlette.

A Beat Bugs címet viselő, 52 részből álló sorozat zenei rendezője maga Johns és nem kisebb feladatot vállalt magára, mint 34 Beatles-sláger újrafeldolgozását. Ha nem tudom, mit tegyek, mindig arra gondolok: vajon John Lennon mit tenne a helyemben – nyilatkozta az énekes, és azt is elárulta, hogy rettegett attól, hogy olyan dalokon kell dolgoznia, amelyek ma már legendásnak számítanak és amiket mindenki ismer.

Josh Wakely – akinek szívügye az új sorozat – azonban bízott Johnsban, akivel már korábbról ismerik egymást, hiszen a 2011-ben megjelent My Mind's Own Melody című rövidfilmhez együtt írták a zenét. Wakely-nek még az a bonyolult feladat is sikerült, hogy a hírhedten makacs Paul McCartney és Yoko Ono engedélyét is el tudta nyerni, hogy hozzányúlhassanak a Beatles-szerzeményekhez.

Johns mellett olyan világsztárok közreműködnek a programban, mint az ausztrál énekesnő, Sia, a Pearl Jam énekese, Eddie Vedder, a pop ikonok, Pink és Robbie Williams, valamint a komikus James Corden. A sorozat jelenleg a Netflix és a 7Two csatornákon látható.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek