Starity

5 ok, miért ne melegedj össze újra az exeddel

2016. augusztus 03. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az exed az újrakezdést szorgalmazza, te pedig nem tudod, mit tegyél? Nem szeretnél egyedül maradni, így afelé tendálsz, hogy igent mondasz neki? Segítünk eldönteni a kérdést, és rámutatunk, miért nem jó döntés az újrakezdés.

hirdetés
5 ok, miért ne melegedj össze újra az exeddel

1. Okkal szakítottatok

Talán már eltelt annyi idő a szakításotok óta, hogy hajlamos vagy megfeledkezni arról, miért is jutottatok el a döntéshez, hogy inkább külön folytatjátok. Ilyenkor nem árt emlékeztetni magad arra, mennyire megbántott, hány éjszakán át sírtál miatta és mennyire magad alatt voltál mielőtt eldöntötted: véget vetsz a kapcsolatnak.

2. Ami nem működik, azt nem szabad erőltetni...

... és ne felejtsd el azt sem, hogy felmelegítve csak a káposzta jó. Vagy az sem. Ahhoz, hogy egy kapcsolat működjön, mindkét félnek dolgoznia kell, és ami egyszer már probléma volt, az később is gondot jelenthet, hiszen az emberek nem változnak meg varázsütésre senki kedvéért.

3. Igen, a párok újra egymásra találnak a tévében, de a valóságban ez nem ilyen egyszerű

Amikor épp arról próbálod meggyőzni magad, hogy az újrakezdés bejött a kedvenc tévésorozataidban (pl. Chuck és Blair, Ross és Rachel, Carrie és Mr. Big), olyankor gondolj arra, hogy a te életed nem olyan, mint egy tévésztáré, és a jövő közel sem olyan kiszámítható, mint a képernyőn. És nem, az exed biztosan nem megy Párizsig utánad, hogy kiengeszteljen.

4. Nem kötelességed felzárkózni, hogy mi történt vele

Arra kér, igyatok meg egy kávét, és beszélgessetek, kivel mi történt az elmúlt hetekben / hónapokban? Miért kellene felzárkóznod, hogy mi történt vele? Elvégre nem tartozol neki semmivel, és különben is, erre vannak a közösségi oldalak. A meghívás hátterében pedig meglehet, hogy az áll, így akar újra felszedni, mert éppen unatkozik.

5. Az emberek nem változnak

A Popsugar újságírójának édesapja élt azzal a találó hasonlattal, miszerint A zoknijaidat cserélheted, de a személyiségedet nem. Vagyis ami esetleg zavart titeket egymásban, az továbbra is ott van a szakítástól eltelt időtől függetlenül is, ezzel pedig ismét visszajutunk a második ponthoz, ergo senki nem változik meg egyik napról a másikra.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek