Starity

Őrült dolgok, amiket egy-egy szerep kedvéért vállaltak be a sztárok

2016. augusztus 03. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Színészként kedvenceink olykor egészen őrült dolgokra képesek egy-egy szerep kedvéért, legyen szó hízó- vagy fogyókúráról vagy más egyéb fárasztó és idegőrlő procedúráról. A teljesség igénye nélkül ezek közül szemezgettünk, és nektek is elhoztuk őket.

hirdetés

Charlize Theron (A rém – 2003)

A színésznőnek nem kevesebb mint 14 kilót kellett híznia, ráadásul a forgatások alatt arcprotéziseket is viselt annak érdekében, hogy minél rútabbul fessen. A csúfság végül meghozta eredményét, ugyanis Charlize Oscar- és Golden Globe-díjakat nyert alakításáért.

Anne Hathaway (A nyomorultak – 2012)

A színésznő mindig is a karcsú sztárok táborába tartozott, ám A nyomorultakban játszott szerepe kedvéért kénytelen volt megszabadulni további öt kilótól, amit úgy ért el, hogy naponta mindössze két kis darab gabonapelyhet fogyasztott. Fáradozása beváltotta a reményeket, ugyanis Charlize-hoz hasonlóan ő is hazavihetett egy Oscar- és egy Goldeb Globe-szobrot.

Christian Bale (A gépész – 2004)

A színésznek fent említett kolléganőitől is szigorúbb diétát kellett betartania A gépész című film főszerepéért, mivel a készítők közel 30 kiló leadására kötelezték. Christian napi menüje így mindössze egy almából és egy csésze kávéból állt, időnként azonban hódolhatott a whiskey iránti szenvedélyének, és leguríthatott egy-egy pohárkával belőle.

Rooney Mara (A tetovált lány – 2011)

A 2011-es drámafilmben játszott főszerepe kedvéért Rooney valóban bevállalt egy-egy piercinget, hogy még hitelesebb legyen az általa alakított Lisbeth Salander megjelenése, ezt követően azonban szemrebbenés nélkül búcsút intett az ékszereknek.

Natalie Portman & Mila Kunis (Fekete hattyú – 2010)

A két színésznőnek amellett, hogy körülbelül öt kilót le kellett adnia amúgy is karcsú alakjából, már a forgatások előtt fel kellett készítenie magát. A film felvételeinek megkezdését megelőző évben Natalie-nak és Milának napi nyolc órán át kellett táncórákat vennie, hogy megfelelően felkészültek legyenek a szerepükre.

Halle Berry (Dzsungelláz – 1991)

Halle egy teljes hónapon át mellőzte a zuhanyzást a Dzsungelláz című dráma kedvéért, hogy valóban átélje, és olyan is legyen, mint egy magára mit sem adó crackfüggő. Később a rendőrség bevonásával lehetősége nyílt ellátogatni crackesek egy csoportjának tanyájára, ahol megdöbbentette az elé táruló lehangoló látvány.

Meryl Streep (Sophie választása – 1982)

A színésznőnek nem volt könnyű dolga, amikor az 1982-es drámában elvállalta a címszereplő életre keltését, ugyanis amellett, hogy meg kellett tanulnia folyékonyan, anyanyelvi szinten beszélnie németül, még a lengyel akcentust is kénytelen volt elsajátítani hozzá.

Heath Ledger (A sötét lovag – 2008)

A 2008 janurjában tragikus hirtelenséggel elhunyt színész egyik legemlékezetesebb alakításaként Joker megformálását emlegetik, ám nem véletlen, hogy olyan hitelesen tudta életre kelteni a karaktert, hiszen a forgatás előtt hat hétre bezárkózott egy hotelszobába, hogy hozzászokjon az izolációhoz, így még hitelesebben életre keltve a mentálisan nem ép szereplőt.

Jared Leto (Chapter 27 – 2007)

A 30 Seconds To Mars énekesneként is ismert színésznek több mint 30 kilót kellett híznia Mark David Chapman életre keltéséhez, de végül beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen a film hatalmas siker lett világszerte.

Harrison Ford (A szökevény – 1993)

A jelenleg 75. évében járó színész igen nagy áldozatot hozott szerepe kedvéért, ugyanis hajlandó volt asszisztálni egy nyitott szívműtétnél, hogy minél hatásosabb „orvos legyen” belőle.

Val Kilmer (The Doors – 1991)

A színész a néhai Jim Morrisont alakította az 1991-ben bemutatott The Doors című filmben, és nemcsak bevállalta a közel sem egyszerű szerepet, hogy egy legendás zenész bőrébe bújjon, hanem szó szerint kipróbálta az életét. Val közel egy évig élte Jim életét: az ő ruháit hordta, megtanulta a zenész együttesének összes dalszövegét, és kizárólag azokon a helyeken fordult meg, ahol egykor Morrison is.

Adrien Brody (A zongorista – 2002)

Karaktere, Wladyslaw Szpilman kedvéért Adrien maga is feladta az egész életét, hogy megtudja, milyen érzés mindent elveszíteni. Eladta a lakását és az autóját, megszabadult a mobiljától és a barátnőjével is szakított.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek