Starity

Újabb plágiumper indult Ed Sheeran ellen

2016. augusztus 10. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Grammy-díjas énekesre igencsak rájár a rúd mostanában, hiszen két hónapon belül másodjára indítanak ellene pert.

hirdetés

Ed Sheeran dal- és zeneszerzői képességei megkérdőjelezhetetlenek, ám az utóbbi időszakban többen is felszólaltak ellene, és azzal vádolták meg, hogy dalai nem 100%-osan a saját fejéből kipattant ötletek útján kerültek megvalósításra.

Nemrég Martin Harrington és Thomas Leonard dalszerzők perelték be az énekest, ugyanis meglátásuk szerint túl sok a hasonlóság az általuk Matt Cardle-nek írt Amazing és Ed Photograph című szerzeménye között. A per végére még pont sem került, amikor a napokban újabb indult az énekes ellen.

Ezúttal Marvin Gaye és Ed Townsend vádolta plágiummal az énekest, mondván, hogy Sheeran az 1973-ban megjelent Let's Get It On alapján írta meg a 2014 szeptemberében debütált Thinking Out Loud című dalt. A nóta egyébként több országban is vezette a slágerlistákat, az eladásuk után pedig többszörös platina minősítést szerzett világszerte. 

Ed egyelőre nem reagált az ellene felhozott vádakra, és jelenleg is folyik mindkét per tárgyalása, azt azonban nem tudni, mikor hirdetnek ítéletet az ügyekben. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek