Starity

Agymenők: Mit tartogat a 10. évad?

2016. augusztus 15. 16:04   |   Szerző: Psyché

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A rajongók nagy örömére, elkezdődtek az Agymenők 10. évadának forgatási munkálatai. De mit tartogat az idei év a számukra? VIGYÁZAT? SPOILERVESZÉLY!

hirdetés
Agymenők: Mit tartogat a 10. évad?
Fotó: CBS

Kedvenc tudósainkat utoljára idén májusban láthattuk, ahol az Agymenők a 9. évad fináléjával búcsúztak. A stáb immáron két hónapos szabadság után újra kamerák elé áll, hogy ismét mosolyt csaljon az arcokra a sorozat 10. évadával.

A záróepizódban megismerhettük Leonard édesapját, aki kisebb összetűzésekbe keveredett volt feleségével, de még annál is nagyobb összegabalyodásba Sheldon anyukájval. Ismert arcokból most sem volt hiány: míg a mindig kimért és rosszkedvű dr. Beverly Hofstadtert Christine Baranski játszotta; volt férjét, a kissé komikus, egykedélyű dr. Alfred Hofstadtert pedig Judd Hirsch alakította. Sheldon anyukáját ezúttal is a már jól ismert Laurie Metcalf keltette életre.

Ugyan a kilencedik évad fináléja kisebb csalódást váltott ki a rajongókból, mivel Sheldon és Amy mégsem házasodtak össze, a sorozat népszerűsége ennek ellenére nem csökkent, mi több, a nézettségi mutatók minden évaddal többet mutatnak: a 9. évadot epizódonként több mint 20 millióan nézték. 

Sivár levezetés és az utolsó, hivatalosan is berendelt évad után tömegével jönnek a kérdések: mi lesz kedvenc fizikusainkkal szeptember 19-től? 

Fotó: CBS

A szereplők

Az idei Comic Conon a két rendező, Bill Prady és Steven Moralo tiszta vizet öntött a pohárba, és elárulták, mire számítsunk a tizedik évadban: többek között, már az első epizódban megismerhetjük Penny eddig nem látott családtagjait, édesanyját és öccsét is. A tizedik évad első epizódja közvetlenül a családias keretek között megrendezett esküvővel fog indulni, ahol Penny és Leonard végérvényesen is örök hűséget fogadnak egymásnak, barátaik és szeretteik előtt, mi több, Christine Baranski, mint Leonard édesanyja ismételten visszatér az évadban.

 

Vérfrissítésként emlegetik azt a húzást is a rendezőktől, miszerint Bernadette várandós, így hamarosan érkezik egy újabb családtag az Agymenők stábjához egy kisbaba személyében. Melissa Rauch szintén jelen volt az interjúnál, aki nevetve hozzátette:

Az egyetlen ember, aki jobban izgul emiatt a terhesség miatt, azok a szüleim.

A kicsi megérkezését az első és tizedik epizód közé tervezik, és az sem titok, hogy alkotók szeretnének minél többet kihozni a terhesség okozta komikumokból.

Fotó: CBS

De mi lesz a kedvenc párosunkkal, Shamyvel? A tavalyi leánykérés óta csak Sheldon első szerelmi együttlétére fejlődött a kapcsolat. A kilencedik évad végére rengeteg rajongó várta azt a bizonyos tényleges leánykérést Sheldontól, ám a várva várt pillanat még nem jött el. Sokat egyelőre a Comic Conon sem árultak el, azoban az idén márciusban megrendezett Paley Festen Jim Parsons úgy nyilatkozott, nincs akadálya annak, hogy továbbvigyék Shamy együttlétét:

Nyolc éven keresztül mindenkinek volt ágyjelente, nekem soha. Amikor kiderült, izgatott lettem. Annyira könnyűnek, annyira egyszerűnek tűnt. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha Sheldon szexelni fog a sorozatban. (...) Alig várom, hogy Sheldon újra ágyban legyen!

A tizedik évadban biztosan nem kell búcsúznunk Rajesh-tól, azaz Kunal Nayartól és a kedvesét alakító Emilytől, azaz Laura Spencertől sem. 

Fotó: CBS

A tizedik évad után...

Az Agymenőket egyelőre a tizedik évadig rendelték be, a szerződések érvényesek. A show azoban az elmúlt években hiába produkált nagyobbnál nagyobb nézettséget, sokan ellaposodásról beszélnek, míg mások azt hangoztatják, a sorozat a silány vonalat felvett Így jártam anyátokkal sorsára fog jutni. 

Maga, a széria fenntartása sem könnyű dolog. A három főszereplő, Jim Parsons, Johnny Galecki és Kaley Cuoco epizódonként 1 millió dollárt visznek haza, Simon és Kunal ennek nagyjából a felét, míg a másik két női szereplő, Melissa és Mayim ennek alig a tizedét kapják kézhez. 

A sok negatív jóslat ellenére a CBS egyik fejese, Glenn Geller azt nyilatkozta, a sorozat forgalmazója, a Warner Bros. derűlátó, és szinte biztosan folytatni akarja a sorozatot, már ha csak a nézettséget is figyelembe veszik: Magabiztosak vagyunk. Tudom, hogy a Warner Bros. mindent megtesz az ügy érdekében. 

A szereplőgárdáról mindössze annyi hír járja, hogy Kaley, a Pennyt formáló színésznő újdonsült partnere miatt már tervezi a sorozatból való kilépést, Jim pedig még régebben csak annyit nyilatkozott, szeretné 50 éves kora előtt letudni a karakert, mondván: Senki nem kíváncsi már egy járókeretes Sheldonra.

A forgatásról

Addig, míg a folytatásról szóló pletykák valamelyike értelmet nyer, a rajongók örülhetnek, hiszen a napokban fogtak hozzá a tizedik évad munkálataihoz, melyet Jim Parsons sokatmondó, viszont Kaley Cuoco teljes mértékben alátámasztó fényképe is mutat.

 

@normancook által közzétett fénykép,

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek