Starity

Feltörekvő bandák nyomában: Symphonic Destiny

2016. szeptember 05. 16:04   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk legújabb részében bemutatjuk nektek a vajdasági Symphonic Destinyt.

hirdetés
Feltörekvő bandák nyomában: Symphonic Destiny
Fotó: Ági Kantardzic / Horváth József

A zenekar 2014 augusztusában alakult meg, a vajdasági Temerinben, felállása pedig a következő: Góbor Norbert billentyűs és zeneszerző, Tóth Attila szólógitáros, Bacsó József basszusgitáros, Németh Attila dobos, valamint Sánta Tímea énekesnő.

Az együttes ötlete Norbitól és Tóth Attilától származik, két régi jó baráttól és zenészkollégától, akik elhatározták, hogy jó lenne végre valamit együtt alkotni, zenélni. Norbi felkérte Timit, hogy csatlakozzon a csapathoz, mint énekes, Attila pedig barátját, Józsefet szervezte be. Mindeközben az alkotói inspiráció sem váratott magára sokáig, ugyanis Norbi megírt három demó számot, majd egyöntetűen eldöntötték: irány a stúdió.

Így született meg a 2014 októberében megjelent Midnight című bemutatkozó kislemezük, mely egy varázslatos utazás történetét meséli el. Ezt követően gondos keresgélés után találtak rá Attilára, aki elvállalta a dobos szerepét, s így teljes lett a csapatuk. A zenekar már a kezdetekkor eldöntötte, hogy metalt fognak játszani, hiszen mindannyian nagy kedvelői eme stílusnak, ráadásul dalaik is a szimfonikus metal jegyében íródnak.

A zenekar hazájukban ugyan elnyerte a nagyérdemű kegyeit, de külföldön eddig nemigen arattak nagy sikert. Mindazonáltal a dalaik angolul írodnak, így remélhetőleg a külföldi hallgatósághoz is eljut majd a temerini csapat muzsikája. A formáció egyébként már kapott hideget-meleget a pályafutása során, ám szerencsére több dicséretben és bátorításban részesültek, mint amennyi negatív kritika érte őket.

Tagjaik közül talán csak Németh Attila rendelkezik jelentős zenei háttérrel, hiszen számos metalzenekar tagja volt már az évek során – így többek között az Ámoknak is tagja volt, ahol Matláry Miklóssal zenélt együtt, aki azóta a félig vajdasági, félig pedig magyarországi tagokból álló Nevergreen nevezetű formáció „főnöke”. Ezzel szemben Timi neve csak a temerinieknek csenghet ismerősen, hiszen rendszeresen részt vett a minden évben megrendezésre kerülő Tini- és Táncdalénekesi vetélkedőn, mely megmérettetést néhányszor nagy sikerrel meg is nyerte.

A Symphonic Destiny egyébként tavaly adta ki első, és egyben bemutatkozó albumát, amely a The Fountain of Eternal Life elnevezést kapta, a Light in the Darkness nevezetű dalukhoz pedig egy dalszöveges kisfilmet is forgattak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek