Starity

Kiderült, mennyit kell még várnunk George R. R. Martin legújabb regényére

2016. szeptember 08. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ugyan idén még biztosan nem vehetjük kezünkbe legújabb alkotását, ám már nem kell olyan sokat várnunk.

hirdetés

2011 óta várunk a folytatásra, és az író állítólag elkészült vele

George R. R. Martinnak már így is sokat köszönhetünk A tűz és jég dala regénysorozat képében, hiszen ő keltette életre a Trónok harcát, melynek filmreviteli jogait az HBO csatorna vásárolta meg 2010-ben. Maga a tévésorozat 2011-ben indult hódító útjára, és világszerte népszerű lett, ám ez volt egyben az utolsó év, amikor a népszerű író megjelentette utolsó, Sárkányok tánca címet viselő regényét.

Természetesen Martin azóta is a folytatáson dolgozott, aminek megjelentetési dátumát számtalan alkalommal elhalasztották, ami lassan felőrölte a rajongók idegeit, hiszen időközben a sorozat utolérte a könyveket, így a producerek vitték tovább a történetet, míg a könyvre továbbra is várnunk kellett.

A napokban azonban az Amazonon izgalmas előjegyzési lehetőség bukkant fel a The Winds of Winter képében, mely köztudottan a regénysorozat hatodik, régóta várt kötetének címe, megjelenését pedig 2017 márciusára datálták. Ugyan e dátumot egyelőre se az író, se a kiadója, a Harper Collins nem erősítette meg, de azért reménykedünk abban, hogy a hír igaznak bizonyul.

Itt vagyok húsz évvel később... és még mindig a hatodik könyvön dolgozok...

– írta Martin múlt hónapban egy blogbejegyzésben.

Fotó: Amazon

A tűz és jég dala sorozat eddig megjelent kötetei: Trónok harca (1996), Királyok csatája (1998), Kardok vihara (2000), Varjak lakomája (2005), Sárkányok tánca (2011)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek