Starity

Botrány! Bőrszíne miatt hátrányos megkülönböztetésben részesült Zendaya

2016. szeptember 08. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezúttal egy üzletben illették rasszista megjegyzésekkel a 20 éves tévésztárt, ráadásul más vásárlók szeme láttára.

hirdetés

Ha valamin még a hírnév sem segít, az a rosszindulatú előítélet – ezt Zendaya is tudja jól, hiszen számtalan alkalommal előfordult már, hogy külseje vagy épp szülei megjelenése miatt kritizálták. Ezúttal a Vons nevű áruházban hozták kellemetlen helyzetbe, ráadásul a többi vásárló szeme láttára.

Történt ugyanis, hogy kedd délután Zendaya egy barátnője társaságában beugrott az üzletbe, hogy vásároljon néhány ajándékkártyát, amikor a bolt egyik munkatársa a nyomukba szegődött, majd gúnyosan megjegyezte, hogy nem engedheti meg magának a 400 dollár (~ 107 ezer forint) értékű lapokat. Az esetről maga Zendaya számolt be a Snapchaten.

Éppen az ajándékkártyák között válogattam. Na már most, vannak bizonyos dolgok, amiket tudnod kell, ha ilyeneket vásárolsz: például egy bizonyos mennyiséget meg kell venned belőle, ami teljesen érthető. A legkisebb limitet választottam, de a hölgy, aki segített nekünk, nem igazán tűnt a bőrszínünk rajongóinak. Szóltam neki, hogy nincs szükségünk segítségre, amire ő úgy válaszolt, hogy nem engedhetjük meg magunknak a lapokat, erre eldobta a pénztárcámat

– idézte fel az eseményeket a színésznő, aki azt is elárulta, hogy ezt követően megkereste az üzlet vezetőjét, és beszámolt neki a történtekről, aki azóta egy nyilvános közelményben kért elnézést alkalmazottja és a cég nevében.

Mi, a Vonsnál arra törekszünk, hogy minden egyes vásárlónk a legjobb kiszolgálást kapja. A szabályzatunk korlátozza egy bizonyos mennyiség föltött az ajándékkártyák hitelkártyával történő finanszírozását. A Zendaya által vásárolt mennyiség átlépte ezt a limitet, mi pedig ezúton szeretnénk elnézést kérni tőle a kellemetlenségért és félreértésért. Nagyra tartjuk Zendayát, amiért felszólalt az ügyben, és hasonlóan elkötelezettek vagyunk a sokszínűség és a befogadás mellett. Mindezen túl, megértjük, hogy Amerikában kényes téma a faji hovatartozás, ez az eset pedig egyfajta emlékeztetőül szolgált arra vonatkozóan, hogy minden interakció egy lehetőség arra, hogy úgy bánjunk másokkal (ez esetben a vásárlókkal), ahogy szeretnénk, hogy mások bánjanak velünk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek