Starity

Ezek a valaha volt legjobban fizetett szerepek Hollywoodban

2016. szeptember 12. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vannak szerepek, melyeknek életre keltői szinte zsebpénz típusú összeget kaszálnak, míg mások hatalmas vagyonra tehetnek szert egy-egy izgalmasabb karakter életre keltésével – ez utóbbiakat vesszük most górcső alá.

hirdetés

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy a Sony 150 millió dollárt ajánlott Daniel Craignek, amennyiben hajlandó lenne további két film erejéig a 007-es ügynök, azaz James Bond bőrébe bújni. Ez már rekordértékűnek számít, ám messze nem a legmagasabb ajánlat. A Moviepilot ugyanis összeszedte azt az öt karaktert, akinek életre keltése a legtöbbe került az álomgyárnak. 

Ray Ferrier (Világok harca, 2005) – Tom Cruise

A Paramount Pictures gondozásában 2005-ben került a mozikba a Steven Spielberg rendezte Világok harca, melynek főszereplőjét, Ray Ferriert Tom Cruise keltette életre. A történet H.G. Wells regénye nyomán került a nagy képernyőre, melynek érdekessége, hogy ez volt az első alkalom, hogy Spielberg és Cruise együtt dolgozott a 2002-es Különvélemény óta.

Érdekesség, hogy a film költségvetése mindössze 132 millió dollár volt, melyből alapvetően a főszereplő egymaga 100 milliót tett zsebre, ám szerencsére beváltotta a készítők hozzá fűzött reményeit, ugyanis az alkotás hatalmas siker lett: világszerte 591 millió dolláros bevételt hozott, így kijelenthetjük, hogy jó helyre fektettek be az alkotók.

Dr. Malcolm Crowe (Hatodik érzék, 1999)  Bruce Willis

1999-ben jártunk, amikor a Spyglass Entertainment úgy döntött, ad egy esélyt a Stuart Little kisegér forgatókönyvírójának, M. Night Shyamalannak egy thrillerben való kibontakozásra, így nemcsak ő írta a Hatodik érzék forgatókönyvét, hanem a rendezői székbe is beleülhetett.

A film főszerepét Bruce Willis kapta, aki annak érdekében, hogy csökkentse az alkotók költségeit, beleegyezett, hogy a szokásos képenkénti 20-25 millió dolláros bevétele helyett 14 milliót kért, valamint mindössze 1%-nyi részesedést a film és annak otthoni videói eladása után járó profitból. Jól döntött, amikor aláírta a szerződését, ugyanis a film hatalmas siker lett, és összesítve 120 millió dollárt kaszált.

Jack Sparrow kapitány (A Karib-tenger kalózai franchise, 2003-tól napjainkig) – Johnny Depp

Köztudott filmes berkekben, hogy Johnny Depp nem a bevételért vállal el egy-egy filmet, ugyanis ha megtetszik neki egy forgatókönyv, akkor is igent mond, ha egyébként nem éri meg neki. A Karib-tenger kalózaival azonban más a helyzet, ugyanis Jack Sparrow kapitány neve szinte egybeolvadt az övével, mióta először bújt a lökött rumfüggő kalóz bőrébe.

A színész az első filmmel 10 milliót, a másodikkal 20-at, a harmadikkal 50-et, a negyedikkel pedig 55,5-et keresett, ehhez pedig hozzájöttek az egyéb bevételek utáni részesedési jogokból adódó jutalmak, így a filmekkel eddig 185 milliót kaszált. A filmsorozat legújabb része 2017-ben érkezik, a készítők pedig semmi pénzért nem válnának meg Johnnytól, ugyanis tudják, nélküle fabatkát sem érne a történet.

Neo (Mátrix, 1999-2003) – Keanu Reeves

A Wachowski-testvérek igen jó befektetést csináltak a Mátrix-szal, főleg, amikor kiválasztották a főszerepre Keanu Reevest, aki az egész franchise reklámarca lett. A színész az első részt 10 millió dollárért vállalta, plusz ehhez hozzájött 10% részesedés az egyéb bevételekből, így végül 56 milliót vihetett haza.

A másik két filmért már 15-15 millió ütötte a markát, valamint részesedési jogát is 15%-ra emelték, így a második filmért 126 milliót, a harmadikért pedig 80-at tehetett zsebre, vagyis összesítve 262 millió dollárt kaszált.

Ethan Hunt (Mission: Impossible, 1996-tól napjainkig) – Tom Cruise

Listánkat úgy zárjuk, ahogy elkezdtük: Tom Cruise-zal. A színész ugyanis a Mission: Impossible című filmsorozattal is beírta magát a filmtörténelem legtöbb gázsit bezsebelő színészeket felsorakoztató listájára – méghozzá annak első helyére. És hogy mennyit is keresett filmenként? Lássuk!

A sorozattal összesítésben kétmilliárd dollárt kerestek a készítők, annak sztárja azonban ennek töredékét, de így sem volt oka panaszkodni. Tom bankszámlája 70 millió dollárral gyarapodott az első rész után, 75-tel a második és harmadik, valamint további 70-nel a negyedik után.

A sorozat legutóbbi, ötödik része tavaly került a mozikba, azt azonban nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyit fizettek érte Cruise-nak, de ha csak a korábbiakat vesszük alapul, akkor is 290 milliót keresett Ethan Huntnak köszönhetően, a filmsorozat pedig még messze nem ért véget, ugyanis a színész aláírta szerződését a hatodik részre is. Hogy mennyiért? Csak találgatni tudunk!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek