Starity

Öt prófécia A Simpson családból, ami beteljesült

2016. szeptember 24. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Simpson család a maga 27 évadjával, mindörökké beírta magát a történelembe, mint az amerikai televíziózás leghosszabb rajzfilm sorozata. Az évek múlásával egy pillanatig sem vesztették el aktualitásukat. Sőt, amint azt a cikkben is bebizonyítjuk, nem egyszer a jövőbe engedtek betekintést.

hirdetés

1. Lisa házassága (1995)

Ebben a részben egy jósnő megmutatja Lisának a jövőt, ahol fény derül első szerelmének történetére. Emellett mi nézők azt is megtudhatjuk, a készítők hogyan képzelték el a 2010-es évet technikai innovációk terén. Ebben a jelenetben Lisa vőlegényét láthatjuk amint a karórájával telefonál.

Tumblr

Elképzelhető, hogy 1995-ben erre még csak a Simpsonokra oly' jellemző, abszurdumként tekintettek. Ám a mai ember számára erről egy teljességgel valós, Apple Watch ugrik be. 

2. New York vs. Homer Simpson (1997)

Homer ki nem állhatja New Yorkot, de az epizódban mégis úgy tűnik, kénytelen lesz újra felkeresni a Nagy Almát. Ugyanis iszákos barátja, Barney, elhajtotta az autóját és meg sem állt vele a World Trade Centerig. A jelenetben, ahol családja győzködi Homert, hogy érdemes adni egy második esélyt New Yorknak, Lisa felmutat egy újságot, ami azt hirdeti, hogy 9 dollár fejében könnyen odajuthatnak.

Tumblr

Ezt sokan burkolt utalásnak vélik a majd csak 2001-ben végbemenő, szeptember 11-es terrorcselekményre. Egyébként az epizód premierje 10 nap eltérés híján megismétli a végzetes dátumot, ugyanis szeptember 21-ikén került bemutatásra.

3. A Simpson család – A film (2007)

Ugyan Lisa, csak nem képzeled, hogy ebben az országban mindenkit lehallgatnak?– kérdezte Marge. Ezt a Nemzetbiztonsági Ügynökség lehallgató készülékei azonnal rögzítettek.

Tumblr

2013-ban bombaként robbant a hír, miszerint a USA kémprogramok arzenálját használja, információ gyűjtésére, az egész világ és saját lakosai között egyaránt. Az Edward Snowden által nyilvánosságra hozott kémprogramok közül talán a PRISM a leghíresebb. Hisz olyan cégek engedtek hozzáférést adataikhoz, mint a Google, Facebook, Yahoo!, Apple, Microsoft stb. Egyébként a kémprogramot és filmet egy évben bocsájtották ki.

4. $pringfield (Or How I Learned to Stop Worrying and Love Legalized Gambling) (1993)

Springfieldben kaszinó nyílik és mint, ahogy az szokás, a szerencsejáték mellett számos más szórakozás is várja a látogatókat. Például a Gunter és Ernst duó, akik fehér bengáli tigrisükkel lépnek fel. Ám a show rossz fordulatot vesz, mikor a jószág rájuk vetemedik.

Tumblr

A szerencsétlen baleset a való életben is megtörtént: kereken 10 év múlva, Las Vegasban, a Sigfried and Roy duó egyik tagját brutális támadás érte az előadás alatt, saját albínó bengáli tigrise által. Mindkét duó szerencsésen túlélte a történteket.

5. Bart to the Future (2000)

Bartot nem sok jóval kecsegteti a jövő, ha továbbra sem hajlandó változtatni a viselkedésén. Ebben a részben egy indián kaszinó tulajdonos 2030-ba repített minket. A 40 éves Bartnak van egy bandája, de nem kapnak meghívásokat, így nincs miből fizetni a lakbért, ennek következtében kilakoltatják. Ezért úgy határoz, hogy meglátogatja az újdonsült amerikai elnököt, Lisát. Húgának nem kisebb gond nyomja a vállát, mint rendezni a fatális helyzetben lévő költségvetést, amit az előző államfő, Donald Trump hagyott maga után.

Tumblr

Ki gondolta volna, hogy 16 év múlva Trump tényleges jelölté válik az elnöki posztra. Mi biztosan nem!

A Simpson család vadonatúj 28. évada idén szeptember 25-én kerül adásba a Foxon – hazánkban vélhetőleg 2017-ben kerül bemutatásra.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek