Starity

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják Jim Carrey-t

2016. szeptember 20. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A népszerű színész-komikus exe tavaly szeptemberben hunyt el receptre kapható gyógyszer-túladagolás következtében.

hirdetés

Cathriona White, Jim Carrey barátnője egy évvel ezelőtt, 28 éves korában lett öngyilkos, ami nemcsak a színészt, hanem az egész világot megrendítette. Carrey szívszorító üzenetben búcsúzott fiatal kedvesétől, és nemcsak elment a temetésére, hanem ő volt az egyik, aki végső nyughelyére vitte a lányt.

Néhány órája azonban meglepő fordulat következett be az ügyben, ugyanis White férje, Mark Burton gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolta meg a színészt, és kártárítési pert indított ellene. A vádiratban úgy nyilatkozott, hogy Carrey annak tudatában adott receptre felírt orvosságokat Cathrionának, hogy a lány depresszióval és különböző gyógyszerfüggőségekkel küzdött, valamint tudott arról is, hogy korábban is kacérkodott az öngyilkosság gondolatával.

Jim meglepődve fogadta az ellene indult eljárást, és egy hivatalos közleményben fejezte ki véleményét a rágalmazással kapcsolatban.

Micsoda szörnyű gyalázat! Egyszerűbb volna számomra összeülni ennek az embernek az ügyvédjével és elrendezni a dolgokat, de vannak pillanatok az életben, amikor igenis ki kell állnod magadért és védekezned kell a gonosz ellen. Nem fogom tolerálni, hogy ez a szívtelen alak kihasználjon engem vagy a barátnőmet, akit szerettem. Cat problémái már jóval azelőtt előjöttek, hogy megismerkedtünk volna, és sajnálatos végzete is a hibánkon kívül következett be. Nagyon bízok benne, hogy az emberek egy nap felhagynak azzal, hogy hasznot húzzanak ebből, és békében hagyják nyugodni Catet

– idézi az E! News Carrey szavait.

A színész egyébként 2012-ben kezdett találkozgatni White-tal, majd néhány hónap múlva úgy döntöttek, okosabb döntés szakítani. Kapcsolatukat 2015 nyarán melegítették fel újra – a nő ekkor már a válását készítette elő. Jim azonban némi szünetet kért tőle, Cathriona pedig ezidő alatt nem látott más kiutat a reménytelennek tűnő helyzetből, és végzett magával. Búcsúlevelében bocsánatot kért szerelmétől, amiért megfutamodott.

Már nem vagyok erre a világra való. Három napja csak hitetlenkedem, hogy nem vagy velem. Összetörtem, és próbáltam összerakni a darabokat... Sajnálom, hogy úgy érzeted, nem voltam ott neked. A legjobbat próbáltam adni magamból. (...) Nem igazán tudok semmit a temetésekről meg hasonló. Te vagy a családom, így bármit választasz is, az jó lesz. Kérlek, bocsáss meg! Nem vagyok már erre a világra való.

Az öngyilkosság nem megoldás a problémákra! Ha úgy érzed segítségre szorulsz, vagy nem találsz kiutat egy helyzetből, kérj segítséget, a krízishelyzetben lévők részére fenntartott ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámon! Online segítséget itt kaphatsz, illetve, kérjük olvasd el ezt az oldalt! Ha azt látod, hogy más szorul segítségre ezt az oldalt olvasd el, hogy tudd mit tehetsz érte!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek