Starity

Élőszereplős remake készül Az oroszlánkirályból

2016. szeptember 28. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Disney az elmúlt években több híres animációs filmjét is új köntösbe bújtatta, most pedig Az oroszlánkirály is beáll a sorba.

hirdetés
Élőszereplős remake készül Az oroszlánkirályból
Fotó: Walt Disney stúdió

A Walt Disney stúdió 1994-ben mutatta be Az oroszlánkirályt, mely világszerte hatalmas sikert aratott - ezért sem csodálkozunk rajta, hogy a rajzfilmstúdió most úgy döntött, új filmet készít Simbáék történetéből.

Az élőszereplős film legkorábban 2018-ban kerülhet bemutatásra, a rendezői székben pedig A dzsungel könyve-remake-et készítő Jon Favreau foglal majd helyet. Maga a film CGI-technikával fog elkészülni és várhatóan több híres betétdal is fel fog majd csendülni benne, melyeket már 22 évvel ezelőttről ismerhetünk.

Az eredeti filmet Roger Allers and Rob Minkoff rendezte, ami annyira sikeres lett, hogy 2010-ig a stúdió legtöbb bevételt hozó animációs alkotása volt a maga 969 millió dollárjával. Az animáció ezen kívül két Oscar- és két Golden Globe-díjat nyert, valamint hat Tony-díjat is, melyet a Broadway színpadára vitt változat miatt zsebelhettek be a készítők.

A Disney egyébként olyan ikonikussá vált filmjeit bújtatta eddig új köntösbe, mint a Hamupipőke és a Csipkerózsika, ezenkívül hamarosan bemutatásra fog kerülni A szépség és a szörnyeteg új változata is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek