Starity

10 dolog, ami kiderült Harry Stylesról a nővére által

2016. szeptember 30. 17:05   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gemma Styles kisöccséről írt az Another Man magazin számára – főképp a fiatalabb Harryt megelevenítve.

hirdetés
10 dolog, ami kiderült Harry Stylesról a nővére által
Fotó: Sugarscape Illustration

Sokan nem tudják, hogy Gemma Styles, Harry Styles nővére, íróként tevékenykedik modellkarrierje mellett. Így nem olyan meglepő, hogy a nagy testvér saját szavaival foglalta össze, milyen érzés, hogy szupersztár nőtt ki Harryből.

Három éves voltam, amikor Harry megszületett, és erről leginkább ködös emlékeim vannak. Furcsa élmény, amikor a kisöcséd popsztár lesz. Egy dolog, amit a Harry-féle jelenség megtanított nekem, hogy ilyenkor nem az embert látják benned, hanem csak egy híres »valamit«, amit kamerák százai követnek. Az emberek minden nyalánkságra kíváncsiak az életével kapcsolatban– nem számít, hogy publikus-e vagy sem. Próbálják megérteni, honnan jött ez az érdekes lény a furcsa hajával és ezüst csizmájával.

Nézzük, mi az a 10 dolog, amit megtudhattunk Harryről!

Tumblr

1. Már gyerekként imádta a figyelmet

Harry sosem félt a figyelemtől: az iskolakezdésem napján, csupán három évesen, felállt az autóülésre és szórakoztatott mindenkit a lehúzott ablakon keresztül. Akkor is volt benne valami mágnesesség, ami vonzotta az emberek figyelmét, egyszerűen csak nézni akartad őt. Megnevettetett másokat. A kisbabák még mindig megbámulják – kicsit furcsa.

Megállíthatatlan volt a kicsi Harry. Könnyedén barátkozott, és az első barátnőjét négy évesen hozta haza. Folyamatosan a maga feje után ment, de néha úgy tűnt, hogy csak boldoggá akarja tenni az embereket.

2. Harry sokat sírt babaként

Nagyon hangos volt. Szerintem akkor kerültem először komoly bajba, amikor kilöktem az etetőjéből, mert egyszerűen nem hagyta abba a sírást. Aztán olyan is volt, hogy Harry szándékosan próbált besározni, mert azt mondtam neki, WWF pankráció bunda volt. Ezt személyes sértésnek vette, és bosszúból a lehető legrosszabbat mondta rólam anyának, amire gondolni tudott: azt, hogy drogdíler vagyok. Erre azt mondta neki, hogy »Harry, nem«, mire akadékoskodott, anyu pedig közölte, hogy kilenc éves vagyok.

Mit rejt egy mosoly? Harry Styles könnyezik a fotózáson pár nappal azután, hogy jó barátja, Matt meghalt / Fotó: Another Man

3. Nem tud titkot tartani

Volt egy szülinap, vagy egy anyák napja, amikor körül ültük anyát, és megajándékoztuk. Harry lekörözte önmagát: most először nem árulta el, mit vett. Anya éppen elolvasta az ajándékkártyát, majd azon volt, hogy kinyissa a csomagolást, mire Harry egyszerűen kitört: »TÁSKA VAN BENNE!« Oly' közel.

4. Vérében van a tehetség

Miután Harry csatlakozott hozzám az iskolában, Holmes Chapel Comprehensive-ben, néhány tanár odajött, és mondta, »szóval találkoztam a testvéreddel...«. Én nagyon szégyenlős vagyok, féltem beszélni az osztály előtt. Tipikus okostojás voltam, olyan, akivel könnyen kijön az oktató. (...) Bár nem tudom Harryt elképzelni szándékosan durvának, vagy engedetlen diáknak, mégis, miután később gyakorlaton voltam tanárként, rájöttem, miért lehetett kicsit nehéz vele. Ő volt az osztály bohóca, beszédes és kicsit nehezen koncentrált – nem segít az ideális óra levezetésében. Sokan nem is tudták sokáig, hogy testvérek vagyunk.

Harry az iskolája előtt / Fotó: Another Man

Harry nem küszködött sokat ennek ellenére, de három évvel előtte jártam, és a tanulmányokban tündököltem. Úgy érezte, hozzám kell felnőnie a jegyekben. Szerintem néha kicsit frusztrált volt, ezért anyu mindig megkért, hogy segítsek neki a háziban, főleg a tudomány és irodalom területén. Növelni kellet az önbizalmát a dolgozatokhoz. El sem tudom képzelni, hogy lehetett problémája az önbizalmával, hiszen népszerű volt, kitűnő a sportban, és egyáltalán nem volt rossz tanuló. Bármikor elcseréltem volna az ötöseimet az ő négyeseire, ha megkapom a karizmáját. Ezt most nem azért írom, hogy rámutassak a hibáira, hanem, hogy egy másik perspektívát lássatok. Minden, amit csinál, olyan természetesnek hat. Most is: ahogy körbefut több ezer ember előtt a színpadon, miközben annyira zavartalannak néz ki, és szabadnak. Könnyű féltékenynek lenni: ő olyan ember, aki egyszerűen jó a dolgokban. Szerintem mindenki ismer egy ilyet. Azonban azt feltételezni, hogy ő ezért készpénznek vesz mindent, nem aggódik, vagy próbálkozik, igazságtalan lenne és távol állna a valóságtól. A tehetsége a vérében van, de ehhez hozzájárul egy nagyon elszánt szív is.

5. Bármit megtenne, hogy az édesanyja boldog legyen

Anya arra tanított minket, hogy önállóak legyünk. (...) Amikor rossz napja volt, ahogy mindenkinek szokott lenni, próbáltunk ott segíteni, ahol tudtunk. Harry trükkjei, amiket bevetett, hogy feldobja anyát, túlhaladták fiatal korát. 12 évesen látott már annyi romantikus filmet, hogy tudja, milyen fürdőt kell csinálni egy nőnek: telerakta a kád szélét otthon talált gyertyákkal időről-időre.

Tumblr

6. Támogatta Gemma álmát

Fiatal korom óta arról álmodom, hogy tanár leszek, és akkoriban úgy tűnt, Harry az egyetlen tanítványom. Az óra elején mindig kötelességtudóan felolvastam a neveket, amikre Harry válaszolt különböző hangokon. Néha egy képzeletbeli diák nem válaszolt, ilyenkor újra mondtam a nevet, és megkérdeztem az »osztályomat«, hol van az illető. Ekkor olyasmit mondott nekem, hogy tudomása szerint nyaral vagy éppen fogorvosnál van, szóval hivatalosan is be tudtam írni hiányzónak.

7. Mindig imádta a ruhákat

Menő gyerekként törődnie kellett a kinézetével, ezért mindig érdekelte az öltözködése. Az összes szülinapi pénzét és megtakarítását arra költötte, hogy Manchesterbe utazzon, és kibővítse a gardróbját. Éppen, hogy csak nekiálltam enni a reggelimet, mikor ő hazaért a nevetségesen korai munkáiból – mint a pékség takarítása, vagy az újságkihordás.

Az emo hullám a Holmes Chapel-i fiatalokat is elérte, és mindketten megszállottjai lettünk a lyukas holmiknak és a szegecses öveknek. Hogy tökéletes legyen a kinézete, megpróbálta a hajvasalómmal kiegyenesíteni a göndör fürtjeit: sehogy nem jött össze neki, ezért a segítségemet kérte.

Tumblr

8. Mechanoterápiával akart foglalkozni

Amikor egyetemre mentem, és elköltöztem otthonról, senki nem gondolta, hogy a 16 éves Harry hamarosan követi a példámat. Mindig arról beszélt, milyen egyetemet akar választani, és gyógytornász akar lenni.

9. Félénk volt az X Faktorral kapcsolatban

Amikor behívták a zsűri elé, rájöttünk, mennyire komoly a helyzet. Van egy lista arról, hogy a versenyzők mit énekelhetnek, és mi próbáltunk olyat választani, amit már ismert, és szeretett. Amikor gyakorolnia kellett, nagyon szégyenlőssé vált, és nem engedte, hogy hallgassuk. Sosem hittem volna, hogy Harry félénk, és sosem értékeltem igazán akkoriban, hogy jól énekel: többnyire humorral, szarkazmussal és vicces, eltúlzott hangokkal leplezte a tehetségét. Hallottam néha karaokézni a szobájában, de akkor mindig mást improvizált. Kicsiként eljátszotta Elvist, és nevetséges volt. Nagyon viccesen adta elő. Azonban, ahogy élessé vált a helyzet, elkezdett önmaga lenni, és megláttam, mennyire nagyszerű.

Another Man

10. Szerinte a testvére csodálatos

Hamarosan megérkezett a nap. Elmetróztunk egészen Wembley-ig, ahol az arénánál már egy kisebb tömeg volt. Mindenki sokkal idősebbnek tűnt nála. Az emberek csoportokban beszélgettek, skáláztak, vagy csak készültek a versenyre. Kiszúrt egy fiatal srácot, akivel már korábban találkozott, és ekkor jöttem rá, hogy itt kell őt hagynunk, a 16 éves öcsémet, akit ezután már csak a TV-ben láttunk. A közelben maradtam, hogy amikor felhív, hogy kiesett a versenyből, meg tudjam vigasztalni, hazavigyem Cheshire-be, iskolába járjon, és élje a normális életét. Egyikünk sem akarta, hogy elbukjon, csak egyszerűen sosem képzeltük volna, hogy a dolgok így fognak alakulni. A hívás sosem érkezett meg. Folyamatosan csak nyert és nyert – talán nem az X Faktort, de ez nem árnyékolja be azt, hogy ő mennyire nagyszerű. Az én kisöcsém sosem jött haza ezután. Felnőtt, és az emlékeink az ő életrajza lett.

További cikkeink az Another Manről:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek