Starity

Notte Magica: A három tenor előtt tiszteleg új albumával az Il Volo

2016. október 03. 07:07   |   Szerző: szavy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szeptember 30-án jelent meg az olasz együttes legújabb lemeze, amely egyik nyári fellépésük alkalmával került rögzítésre. Így ez az Il Volo harmadik hivatalos koncertfelvétele a Takes Flight – Live From The Detroit Opera House (2012) és a Live From Pompeii (2015) mellett.

hirdetés

2016. szeptember 30-án megjelent az Il Volo legújabb nagylemeze Notte Magica – A Tribute To The Three Tenors címmel. A névválasztás nem véletlen, hiszen az album tisztelgés a három világhírű tenor, Luciano Pavarotti, José Carreras és Plácido Domingo felejthetetlen dalai és koncertje előtt, amelyet 1990. július 7-én Rómában rendeztek meg először, ezzel összehozva a világ egyik legnagyobb komolyzenei koncertjét.

A lemez tartalmát Firenzében, még július 1-jén megrendezett emlékkoncerten rögzítették, ahol Gianluca, Ignazio és Piero egyik példaképe, valamint a három tenor egyike, Plácido Domingo is részt vett, aki a Non ti scordar ti me című dalt közösen adta elő az Il Volo tagjaival.

Az albumon olyan klasszikusok hangzanak el, mint a My Way, az O sole mio, a Nessun Dorma, a La Traviata vagy éppen a Maria, amely a  West Side Story című musical egyik legnépszerűbb dala. Külön érdekesség, hogy az album megjelenését nem más, mint maga Plácido Domingo segítette. A lemez egyébként CD, DVD és CD+DVD formában vásárolható meg.

A Notte Magica – A Tribute To The Tree Tenors borítója (CD+DVD kiadás)

Az album előfutáraként még augusztus 12-én feltöltötték a hivatalos Vevo-csatornájukra az első koncertklippet, amely Giacomo Puccini Turandot című operájának harmadik felvonásában elhangzó Nessum Dormához készült. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek