Starity

Miley Cyrus nehezen birkózott meg nemi hovatartozásával

2016. október 12. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 23 éves színész-énekesnő ma már nyíltan vállalja pánszexualitását, ám korábban az is komoly problémát jelentett számára, hogy kiderítse, kikhez is vonzódik és mi is ő.

hirdetés

Fotó: Terry Richardson

Eddig sem volt titok, hogy Miley Cyrus vonzódik a nőkhöz, ám saját bevallása szerint sosem érezte, hogy leszbikus vagy biszexuális lenne. Nehezen ugyan de rájött, számára mindegy, milyen nemű és identitású a partnere – ám mire idáig eljutott, hosszú utat járt be.

Nem értettem a nememet és a szexualitásomat. Utáltam magát a szót is, hogy biszexuális, mert úgy éreztem, ezzel beskatulyáznak. Sosem érdekelt az, hogy valaki fiú-e vagy lány. Ötödik, hatodik osztály környékén nyílt fel a szemem. Az első szerelmem egy lány volt, pedig egy nagyon vallálos, déli családban nőttem fel

– nyilatkozta Miley a Varietynek, mely magazin napjaink egyik leginspirálóbb nőjének választotta őt. A színész-énekesnő története azonban a felismerésnél még messze nem ért véget: meg is kellett birkóznia az identitásával.

Az univerzum mindig megadta nekem az erőt ahhoz, hogy tudjam, rendben leszek. Még akkor is, amikor a szüleim sem értették, mi van velem.

Miley saját bevallása szerint sokat köszönhet azoknak is, akik megosztották vele hasonló történeteiket, így könnyebbé vált elfogadnia a tényt, hogy pánszexuális.

Elmentem egy LGBTQ központba itt Los Angelesben és történeteket kezdtem hallgatni. Volt ott valaki, aki se férfinak, se nőnek nem bélyegezte magát. Néztem ezt az embert, aki egyszerre volt gyönyörű és szexi, kemény és sebezhető, nőies és férfias. (...) Később tisztába kerültem én is a szexualitásommal. Rájöttem, miért nem érzem se heterónak, se melegnek magam, mert nem is vagyok az.

Pánszexuális jelentése: A pánszexualitás vagy omniszexualitás a szexuális irányultság egyik fajtája, amelyben egy személy szexuális és érzelmi vonzódása bármilyen nemű emberek felé irányulhat. A pánszexuális emberek sokszor uniszexként azonosítják magukat, és úgy gondolják, valakinek a biológiai és társadalmi neme nem mond semmit arról, hogy fognak-e az illetőhöz vonzódni. (Wikipedia)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek