Starity

7 latin-amerikai szellemjárta ház, amitől garantáltan kiráz a hideg

2016. október 13. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Most, hogy közeledik a Halloween, a Popsugar összegyűjtötte Latin-Amerika ismert (és kevésbé ismert) szellemjárta házait. Ismerd meg történetüket most Te is és borzongj velünk!

hirdetés

Casa Matusita (Peru)

A csinos külső ne tévesszen meg, ez az átlagos, sárga színű épület közel sem olyan barátságos, mint amilyennek elsőre látszik. A szóbeszéd szerint ugyanis évek óta kísértenek itt a szellemek, ami azzal magyarázható, hogy a múltban többszörös gyilkosság történt a falai között. Egy férfi ugyanis rajtakapta a feleségét, amint egy másik úrral töltött el egy romantikus pásztorórát, aminek láttán éktelen haragra gerjedt és nemcsak a nőt és a férfit végezte ki brutális kegyetlenséggel, hanem a gyerekeiket és önmagát is.

Többszörös gyilkosság történt a falak között

La Casa del Mustang (Puerto Rico)

A La Casa del Mustang történetéről nem sokat lehet tudni, ám a szóbeszéd szerint egykori tulajdonosai lepaktáltak a „gonosszal”, később azonban a kóceráj nagy része leégett. Érdekessége többek között abban rejlik, hogy a bennégett Mustang típusú gépjárművet hiába próbálták eltávolítani, a mai napig nem sikerült valamilyen rejtélyes oknál fogva.

La Posada del Sol (Mexikóváros)

A Mexikó fővárosában található mesés hotelnek is hátborzongató története van, melynek készítőjéhez van köze. A férfi ugyanis azután, hogy befejezte a projektet, állítólag felakasztotta magát a hallban, és azóta is visszajár kísérteni.

Fotók: Instagram

The Gran Hotel Bolivar (Peru)

E csodás grandiózus szálloda nemcsak a mai napig áll, hanem kapui is nyitva állnak az ide tévedő turisták előtt. Mivel a múltban több haláleset is történt az épületben, így elsősorban a paranormális jelenségeket kutató érdeklődők látogatnak ide szívesen – részben erről is híres a hotel.

A paranormális jelenségek melegágya a szálloda

Castillo de San Cristóbal (Puerto Rico)

Ez gyönyörű, ódon kastély a fenti szállodához hasonlóan a mai napig várja azokat az utazókat, akik megszállnának a falai között. Érdekessége pedig abban rejlik, hogy a korábban a frontján szolgált katonák szellemei előszeretettel felbukkannak az épületben és annyak környékén.

Az itt harcolt katonák még mindig nem leltek békére

Casa Betania (Puerto Rico)

Ez a látszólag egyszerű épületegyüttes számtalan kegyetlen történésnek volt szemtanúja a második világháború alatt, ami másik nevéből (Németek háza) ítélve német megszállás alatt állt akkoriban. Az itt élők és idelátogatók többsége arról számolt be, hogy gyakran hallani rejtélyes hangokat a falak között (pl. lánccsörgés, léptek zaját) akkor is, ha épp a madár sem jár ott.

Fotó: Instagram

Hotel del Salto (Kolumbia)

Talán mind közül ez az épület tűnik a legijesztőbbnek, ami nem is csoda, hiszen több mint húsz éve lakatlan. A 90-es években hagyták el a hotelt a lakói és az itt dolgozó személyzet, mivel a közeli folyó annyira szennyezett volt, hogy veszélyes volt már csak a közelében is lenni, nemhogy a vizét fogyasztani. A kolumbiai egyetem egyébként az épület renoválását és múzeummá alakítását tervezi.

Több mint húsz éve nem járt itt szálló vendég - érthető módon

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek