Starity

4 metálénekesnő, akit túl korán veszítettünk el

2016. október 25. 05:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összeállításunkban olyan metálénekesnőkről olvashattok, akik tragikusan fiatalon hunytak el, óriási űrt hagyva mind a zenésztársak, mind a rajongók és szeretteik életében.

hirdetés

Sabine Dünser (1977. 06. 27. – 2006. 07. 08.)

Az Elis énekesnője kicsi korától énekelt, emellett játszott fuvolán és zongorán is. Zenekara, az Elis 1999-ben alakult. Épp harmadik lemezük felvételei folytak, és a csapat a közelgő Battle of Metal fesztiválra próbált 2006. július 7-én, amikor a stúdióban Sabine hirtelen összeesett. Eszméleténél volt, de valósággal lebénult és ezt mondta: Azt hiszem szélhűdésem volt...

Zenésztásai azonnal kórházba vitték, de sajnos a gyors kezelés ellenére Sabine agyműködése pár órával később teljesen leállt. A 29. életévét épp hogy betöltő énekesnő stroke-ot kapott és sajnos nem élte túl – egy nappal kórházba kerülése után elhunyt.

Nicole Bogner (1984. 03. 22. – 2012. 01. 06.)

Az osztrák szoprán énekesnő a Visions Of Atlantisben dalolt, egészen a csapat megalakulásától, 2000-től. 2005-ben otthagyta az együttest, de egykori csapattársaival jó barátok maradtak. Miután kivált a zenekarból, sokat nem lehetett hallani felőle, csak egy hír jelezte 2012. január 6-án a zenekar honlapján, hogy az énekesnő hosszú betegség után, 27 éves korában távozott az élők világából – egyes rajongók tudni vélik, Nicole évekig küzdött a rákkal. 

Maria "Tristessa" Kolokouri (1977. 04. 06. – 2014. 08. 10.)

A görög black metalt játszó Astarte alapítója, Tristessa már a csapat ismertté válása előtt is zenével foglalkozott. 2013 decemberében leukémiát, annak is egy különösen agresszív fajtáját diagnosztizálták nála. Csontvelő-átültetést és kemoterápiás kezelést kapott, ám állapota egyre rosszabbodott. Férje, Nick Maiis 2014. augusztus 9-én azt nyilatkozta, hogy felesége állapota folyamatosan romlik, másnap pedig megjelent a világhálón a szomorú hír: az énekesnő 37 éves korában örökre lehunyta szemeit.

Aleah Stanbridge (1976. 07. 01. – 2016. 04. 18.)

Az énekesnő Dél-Afrikában született, ám a kétezres évek elején Svédországba költözött, ahol az Örebróban alakult Trees Of Eternity énekesnőjeként vált ismertté a zenei világban, de az Amorphisszal is dolgozott együtt.

Halálának oka – akárcsak Tristessa esetében – a leukémia volt, amellyel a 39 éves énekesnő az utolsó pillanatig keményen harcolt. Juha Raivio finn származású gitáros, az énekesnő zenésztársa és férje, a következőket nyilatkozta Aleah halála után:

Nem tudom, hogy valaha képes leszek-e újra zenélni. Aleah nemcsak a feleségem és a legjobb barátom volt, de a múzsám is...

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek