Starity

Nightwish: Így emlékszik Tarja a Nemo sikerére

2016. október 20. 15:03   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2004-ben jelent meg a zenekar Nemo című kislemeze, amely a Once nevezetű lemezük beharangozó tétele volt.

hirdetés
Nightwish: Így emlékszik Tarja a Nemo sikerére
Fotó: Toni Härkönen

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy fény derült a Nightwish egyik leghíresebb dalának titkára, és mivel a zenekar jelenleg húszéves fennálását ünnepli, ennek fényében Tuomas Holopainen és Tarja Turunen énekesnő a Teamrocknak adott interjújában visszaemlékezett a Nemo című szám születésére.

Előző cikkünkben arról olvashattatok, hogy Tuomas hogyan emlékezett vissza a dal készülésére, és milyen titokzatos részleteket árult el a nótával kapcsolatban, ezúttal pedig Tarja tekintett a múltba és árult el néhány érdekes tényt a Nemóhoz készült kisfilmmel kapcsolatban.

A videó sötét volt, de feltűnő és színes – és ez nagyon gótikus. A mi ötletünk volt a piros kabát, mivel ez egy nagyon erős szín. Ha belegondolsz, a szimfonikus metalt játszó zenekarok női énekesei mindig fekete ruhában vannak. Én mindig egy furcsa lány voltam, furcsa hanggal, operaénekkel, és ezért viseltem piros kabátot. A lányok még ma is úgy öltöznek, mint én, és úgy érzem ez egy nagyon erős hatás volt

– nyilatkozta az énekesnő, továbbá azt is elárulta, hogy kezdetben néhány tévécsatorna valami különös oknál fogva nem volt hajlandó lejátszani a klipet.

Néhány TV állomás nem volt hajlandó megmutatni a videót, de ez egy nagy dolog számunkra. Sok új ember ismerkedett meg velünk e dalnak hála.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

dal nightwish Tarja Nemo
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek