Starity

Sharon Den Adel: „Kate Bush a hősöm”

2016. október 21. 15:03   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A holland dalospacsirta nemrégiben adott interjút a Teamrocknak, melyben egyik legnagyobb példaképéről, Kate Bush-ról ejtett néhány szót.

hirdetés
Sharon Den Adel: „Kate Bush a hősöm”

Sharon elárulta, hogy a zenében vannak bizonyos szabályok, amiket Bush nem tart be, mivel ő szívvel-lélekkel ír dalokat különböző érzelmekről, amelyek valójában nem is igényelnek szabályokat. Továbbá szót ejtett arról is, hogy meglátása szerint vannak emberek akik ragyogó feldolgozásokat készítenek más dalaiból, ám önmaguknak sajnos képtelen egy remek slágert megírni.

Sharon elmondása szerint Kate nagyon tehetséges vokalista, mivel zongorázik, és arról ír, amiről csak akar, ráadásul mindig megtalálja a módját a kreativitásnak, így ez teszi őt különlegessé másokkal szemben, de leginkább abban különbözik, hogy soha nem próbál meg másokat utánozni, hanem mindig önmagát adja. A WT énekesnője továbbá arra is kitért mondandójában, hogy sokan az ő hangját Kate Bush-éhoz hasonlítják.

Amikor a Within Temptationben kezdtem zenélni, az emberek mindig azt mondták, hogy a hangom olyan, mint az övé. Mivel akkoriban a hangszínem igen magas volt, azt mondták, olyan, mint Kate Bush szteroidokkal, vagy valami hasonló. Én nem hiszem, hogy így hangzott volna, ezért azt mondtam: Rendben, csináljunk egy Kate Bush-feldolgozást és akkor hallani fogják a különbséget

– nyilatkozta Sharon.

A zenekar egyébként 2003-ban valóban feldolgozta Kate egyik legismertebb számát, a Running Up That Hillt, amelyet kislemezen is kiadtak, valamint egy különleges kisfilmet is forgattak hozzá.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek