Starity

Meglepő vallomás: Súlyos betegséggel küzdött a Little Mix énekesnője

2016. október 24. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 23 éves brit szépségnél tíz évvel ezelőtt, 13 éves korában állapították meg napjaink egyik legveszélyesebb betegségét, az anorexia nervosát.

hirdetés
Meglepő vallomás: Súlyos betegséggel küzdött a Little Mix énekesnője

Jade Thirlwallra világszerte sokan felnéznek és irigykednek rá, ám azt eddig csak kevesen tudták, hogy az énekesnő élete sem volt mindig olyan felhőtlen, mint most. A barna hajú szépség a Little Mix Our World című könyvében vallott életének arról a sötét időszakáról, amikor már az élete is veszélyben volt hiúsága miatt. Jade ugyanis 13 éves korában közel sem volt elégedett magával és a külsejével, így őrült diétába kezdett, ami olyan súlyos méreteket öltött, hogy az végül anorexiába csapott át.

A menstruációm abbamaradt és a dolgok egyre inkább kezdtek kicsúszni az irányításom alól, de nem is igazán érdekelt, mi történik velem. Borzasztó depressziós voltam akkoriban, szerettem volna eltűnni, megszűnni létezni

– írta Jade, majd így folytatta:

Az anorexia egy önpuszító betegség: makaccsá válsz, így hiába próbálnak a lelkedre beszélni, megérted ugyan, de csak azért is az ellenkezőjét teszed, nem hallgatsz rájuk. Amikor kórházba kerültem, akkor tudatosult bennem, hogy az anorexia nem játék, hanem egy nagyon is komoly dolog. Leültek velem beszélgetni, és az első alkalommal nagyon kemények voltak hozzám. Azt mondták, tönkreteszem a testem, és ha továbbra is így folytatom, meg fogok halni.

Szerencsére a dolgok 180 fokos fordulatot vettek, így Jade a terápiának köszönhetően kilábalt a betegségéből, leküzdötte a depressziót és mindez már a múlté. Saját bevallása szerint nagon sokat jelentett az is a gyógyulásában, hogy a szerettei mellette álltak és támogatták őt.

Jade mostanra visszanyerte magabiztosságát I Fotók: Instagram / Jade Thirlwall

A betegségről dióhéjban: Az anorexia nervosa egy pszichés betegség, az evészavarok egyik alapvető típusa. Ennek az evési problémának fő jellemzője, hogy a beteg drasztikus mértékű fogyásra törekszik. Orvosi esetnek tekinthető az, aki legalább 15%-kal könnyebb, mint a legkisebb normális súlya. Az önéheztetéshez gyakran társul kényszeres tornázás is. Mindezek hátterében az áll, hogy az anorexiás személy testképe torzult, túl kövérnek látja magát. A betegség azért is figyelemre méltó, mert a kialakulása után a halálozási arány eléri a 8-9%-ot. (Wikipédia)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek