Starity

X-Faktor: Megvan a 12 döntős ... vagy mégsem?

2016. november 01. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szombaton és vasárnap a négy mentor (ByeAlex, Tóth Gabi, Puskás Péter, Gáspár Laci) kiválasztották azt a 3-3 versenyzőt, akikről úgy gondolják, nyerhetnek.

hirdetés

Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője, volt ByeAlex segédje, aki segített kiválasztani, hogy kik mehessenek tovább az élő show-ban. Vagy legalábbis véleményt nyilvánított. A mentornak eléggé nehéz volt döntenie, hiszen szíve szerint tovább engedte volna a The Wedding At The Slaughterhouse-t is, de tudta, nem biztos, hogy elnyerik a nézők tetszését, így fájó szívvel elengedte őket. Az Atomic Playboyz-t pedig azért küldte haza, mert úgy gondolta, a frontembernek még változnia kell. Amikor a Dynamite Dudes nagybőgöse, Szilágyi Misi begipszelt lábbal, és új társsal érkezett meg, már akkor nem volt kérdés, hogy véget ér számukra a műsor. 

RTL Klub ©

Tovább engedte viszont a The Crossroads csapatát, de megkérte őket, hogy változtassanak nevet. Így már Jaggers néven futnak. Ezen kívül -miután sikeresen összezavarta a Soulbreakers tagjait-, úgy döntött vállalja a kockázatot és tovább viszi őket. Tudja, hogy az ő zenéjük sem jut el sok emberhez, de úgy gondolja, egy próbát akkor is megér. Alex úgy látta, a Ham Ko Ham még elég bátortalan, de vállalta, hogy majd ő rendbe hozza őket.

Én látom, hogy ti nem fogtok somfordálni, én viszlek titeket az élő show-ba! Ott leszünk és nyerni fogunk! Nyernünk kell!

ByeAlex és a zenekarok:
Ham Ko Ham
Jaggers 
Soulbreakers

RTL Klub ©

Gáspár Lacinak Caramel segített válogatni a tehetséges énekesek között. Bár Sárosi Anita Anisszának már a válogatón nagy sikere lett és a táborban is hatalmasat énekelt, a mentorházas baki után Laci úgy döntött, nem tudja tovább engedni. Aki viszont nagy csalódást okozott az énekesnek az Horváth Nikolett Colette volt, hiszen egy begyakorolt dallal jött, s ezen kívül még túl görcsös is volt. Brantner László bár nagyon örült volna, ha a példaképe lehetne a mentora, és jól is énekelt, Gáspár Laci úgy döntött, nem viszi tovább.

RTL Klub ©

Ónodi Jánosnak bár nagyon különleges hangszíne van, Laci hite kicsit mégis megingott, hiszen úgy látta, soha nem tudott semmi újat mutatni. De vállalta a kockázatot, és úgy döntött, segít neki. Balogh Esztert már kétszer küldték haza a táborból, de most sikeresen behisztizte magát a mentorházba. Az énekes viszont úgy döntött, lehet néha túl görcsös a lány, de segít neki valóra váltani az álmát. Ami Fejes Szandrát illeti, Gáspár Laci fél attól, hogy az a rutin és az a profizmus amivel ő rendelkezik rányomja a bélyeget az előadásokra. A mentor így fogalmazott:

Már előre félek a te félelmeidtől. Sajnálom. Ezeket a feszültségeket, ezeket a félelmeket én nem tudom vinni az élő show-ba. Úgy hogy ezeket igenis itt kell hagynod mert jössz velem az élő show-ba.

Gáspár Laci és a 25 év felettiek:
Balogh Eszter
Fejes Szandra
Ónodi János

RTL Klub ©

Tóth Gabi segítője Lotfi Begi volt. Az énekesnő kifejezetten izgult több versenyzője miatt is, hiszen több lányban is nagyon csalódott. Bár a mentor szerint Sorbán Fanni hihetetlen személyiség fejlődésen ment keresztül, és kezdi megtalálni önmagát, ez még nem elég a tovább jutáshoz. A táborban Ács Cintia hozta vissza a reményt az énekesnő életébe, a mentorházban csalódást okozott, így elengedte őt. Habár Gabi imádta, hogy Stephanie Semeniuc mindig mosolyog és élvezi az éneklést és a legnagyobb meglepetést okozta, most nem vitte magával az élő showba.

RTL Klub ©

Tóth Gabi úgy döntött, nem érdekli őt Jáger Kinga rutinja. Ő több szívet és több lelket akar látni, hallani az előadásaiban. Ezért adott neki egy esélyt, hogy nyisson egy új fejezetet, tegye magát próbára az élő showban. Az énekesnő nagyon bírja, hogy Vince Aliz Liza más mint a többi lány és kicsit kilóg a sorból, így a különleges hangszíne miatt vitte magával az élő show-ba. Opitz Barbara okozott a mentornak a legnagyobb csalódást a táborban, de a lánynak sikerült bizonyítania az utolsó körben. Gabi sírásban tört ki a produkciója végén és így szólt Barbihoz:

A nézők könyörtelenül kiszórják azt, akik nem hozzák a maximumot vagy annál is többet. Én nem bántani akarlak, de ezt el kellett mondanom neked. A közös munkára való tekintettel, mert jössz velem az élő showba és együtt győzni fogunk!

Tóth Gabi és a lányok:
Jáger Kinga
Opitz Barbara
Vince Aliz Liza

RTL Klub ©

Puskás Peti segédje az öccse, Puskás Dani lett. Habár Peti úgy gondolja, hogy Türk Máté útja az éneklés és a dalszerzés, mégis ezt nem az X-Faktor színpadán kell bemutatnia. Úgy gondolja, hogy Berki József amiért jött, azt már elérte, de most nem tudja őt tovább vinni. Mata Richárd a legfiatalabb versenyzőnek sajnos búcsúznia kellett a versenytől, mert az énekes úgy döntött, hiába énekel nagyon jól, a szöveghibák miatt nem engedi tovább a srácot.

RTL Klub ©

Puskás Peti úgy érezte, hogy Gorbunov Dmitrijnek nincs kedve a dalhoz amit énekelt, és ezt nem lehet megengedni egy előadónak. Mégis biztos abban, hogy ott fognak állni a színpadon a műsor végén, így most tovább engedte a srácot. Petics Kristóf mindig is megosztó személyiség volt, de Peti úgy döntött, ő csinálja a legnagyobb show-t, ezért tovább vitte magával. Bár bent maradása továbbra is óriási kérdés. Jelenleg is üléseznek, hogy mi legyen. A srác ugyanis már nem az első alkalommal keveredett botrányba. Dánielfy Gergő az elején nagyon hideget kapott a mentorától, de mikor megtudta, hogy tovább jutott, örömébe a földre borult. Peti így fogalmazott vele kapcsolatban:

Én forradalmat akarok. Nem akarok közkatonákat, akik mindent meg tudnak csinálni. Én egy vezért keresek. Gergő, szerintem te ebben a forradalomban vezér leszel, és meg fogjuk nyerni ezt a háborút! De sok munkánk lesz!

Puskás Peti és a fiúk:
Dánielfy Gergő
Gorbunov Dmitrij
Petics Kristóf

RTL Klub ©

via RTL Klub

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek