Starity

Ők 2016 legjobban fizetett énekesnői

2016. november 03. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Forbes magazin ezúttal napjaink legnagyobb slágergyárosainak bankszámláját vette górcső alá.

hirdetés

Híresek, sikeresek, népszerűek és eszméletlen összegeket visznek haza évről évre. Bevételeik többsége lemezeik eladása mellett elsősorban a fellépésekből ered, de szép számmal keresnek az általuk népszerűsített termékekkel is. Lássuk, idén mennyit tettek zsebre a legnépszerűbb énekesnők!

10. Céline Dion – 27 millió dollár

A My Heart Will Go On énekesnőjére igencsak rájárt a rúd idén, már ami a magánéletét illeti: imádott férje után a testvérét is elveszítette, így aligha meglepő, hogy a munkájában keresett vigasztalást. Kemény munkája kifizetődött: 27 millió dollárt keresett, mely bevétel többsége a Las Vegas-i rezidenciájában, a Ceasars Palace-ben adott fellépéssorozatából folyt be.

9. Shania Twain – 27.5 millió dollár

A kanadai dalospacsirta hivatalosan is az év legjobban fizetett country énekesnője lett a maga 27.5 millió dollárjával, melyet ő is fix állomásos fellépéssorozatának köszönhet.

8. Britney Spears – 30.5 millió dollár

A pop hercegnője sem unatkozott 2016-ban! Miután tavaly két évre írta alá szerződését a Planet Hollywood Resort & Casinóval a Pieces of Me turnéra, ideje többségét Las Vegasban töltötte. Emellett piacra dobta 20. parfümjét, valamint egy játékot a Glu Mobile-on keresztül.

7. Jennifer Lopez – 39.5 millió dollár

Ahogy fenti kolléganőinek, J.Lónak is állandó rezidenciája van a bűn városaként is emlegetett Vegasban, így természetesen ő is számtalan koncertet adott az elmúlt évben, emellett pedig a L'Oreál és az Endless Jewelryvel kötött reklámszerződése nyomán állandó bevétele van, de saját illatai is jól fogytak idén.

6. Katy Perry – 41 millió dollár

A Roar énekesnője a tavalyi hajtás után idén jobbára pihent, ám még így is elképesztő összeget sikerült kaszálnia, amit hanganyagai után származó bevételei mellett a H&M-mel, a Claire's-szel és a CoverGirllel kötött szerződéseinek köszönhet.

5. Beyoncé – 54 millió dollár

Queen B egyszerűen tévedhetetlen: amihez nyúl, abból pénzt csinál. Idén igencsak belehúzott, hiszen három évvel saját magáról elnevezett korongja után áprilisban piacra dobta a Lemonade-et, mely hatalmas siker volt a kritikusok és a rajongók körében egyaránt, emellett pedig a The Formation névre keresztelt világkörüli turnéja is igen jövedelmezőnek bizonyult.

4. Rihanna – 75 millió dollár

Az idén hazánkban is megfordult barbadosi szépség 2016-ban is jól gazdálkodott a tehetségével és az idejével, hiszen a januárban megjelent Anti című korongját népszerűsítette világszerte, de az olyan világmárkákkal kötött megegyezése is jól kamatozott, mint a Dior, a Puma, a Samsung és a Stance.

3. Madonna – 76.5 millió dollár

Nem hiába Madge a pop királynője! A maga 58 életévével a mai napig fiatalokat megszégyenítő show-kat képes produkálni annak ellenére is, hogy magánéleti szempontból igencsak nehéz évet zár idén. 

2. Adele –  80.5 millió dollár

Adele jött, látott és mindent vitt! A brit énekesnő tavaly novemberben megjelent harmadik nagylemezét népszerűsítette az év nagy részében, fellépéssorozata pedig lassan a végéhez ér, amit saját bevallása szerint nem is bán, mivel újabb hosszú szabadságra kíván menni, hogy több időt tölthessen a családjával, illetve vőlegényével kistesót terveznek négyéves fiuknak, Angelónak.

1. Taylor Swift – 170 millió dollár

Hihetetlen, de a Style énekesnője több mint kétszer annyit keres, mint a lista második helyezettje! Mindezt ráadásul úgy, hogy 2016-ot jobbára pihenéssel töltötte. A szőke szépség idén egyetlen koncertet adott, népszerűsége ennek ellenére is töretlen, így valószínűleg akkor sem lennének anyagi gondjai, ha soha többé nem ragadna mikrofont. Bevételei egyébként zenéi után a Kedsszel, a Diet Coke-kal és az Apple-lel kötött megállapodásaiból is születtek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek