Starity

8 ok, ami észrevétlenül teszi tönkre a párkapcsolatodat

2016. november 12. 20:08   |   Szerző: ChelseaLove

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy szerelmet korántsem könnyű huzamosabb ideig fenntartani, elhoztuk a leggyakoribb problémákat! Te magadra ismersz?

hirdetés

1. Túl sokat fókuszálsz a negatív dolgokra

A pasid már megint nem hívott fel akkor, amikorra megbeszéltétek, nem viszi ki a ruháját a szennyes tartóba, elfelejtette a hónapfordulótokat. Tipikus, igaz? Lehet, sőt, valószínű, hogy így van, de nagyon szeret téged, szólt, hogy ne felejtsd el bekapcsolni a biztonsági övet és titokban lepattintott egy nyomulós csajt, mert veled van. Persze ezt nem mondja, hogy ne kezdj el féltékenykedni. Vedd észre a jó dolgokat is a kapcsolatotokban, hiszen egyébként sem láthatsz mindig borúsan.

2. Nem beszéltek

Talán egyszerűbb a „jó, mindegy, hagyjuk", de nem megoldás! Így sosem fogtok eljutni a célba, mert nem tudja az egyik, hogy mit akar a másik. Ha úgy érzed, valamivel probléma van, legalább próbáld meg elmagyarázni neki, mert anélkül soha nem fog működni egyik kapcsolatod sem. Ez igaz a barátságokra, a szerelmekre és a családra is.

3. Nem csináltok új dolgokat: unalmassá válik a napi rutin

Próbáljatok ki eddig tabukat az ágyban, menjetek kirándulni, szánjatok időt másokra is, és ne zárd le a témát azzal, hogy „nincs kedvem"! Persze neki se hagyd ezt, győzd meg azzal, hogy szükségetek van erre azért, hogy ne laposodjon el a párkapcsolatotok.

4. Gondok a hálóban

Akkor itt most vissza is térnénk a kettes ponthoz: Beszélj, beszélj, beszélj! Ha érzed, hogy nem jó, akkor feltétlen tudasd vele, ha pedig egyikőtöknek sem az igazi, akkor főleg! Mindent meg lehet oldani, csak mondani kell.

5. Túl sok időt töltesz másokkal

Valld be, neked is rossz lenne, ha a pasid folyton csak a barátaival (és a dögös legjobb lánybarátjával) töltené az összes létező idejét! (Ha nem így van, az régen rossz...) Próbáld meg bevonni a bulikba úgy, hogy ha muszáj, állítasz feltételeket. Hívd el a barátaidat inkább magatokhoz, így ő is ott tud lenni, de bármikor visszavonulhat, ha úgy érzitek. Menjetek el közösen moziba, ahová a többiek is tudnak a párjukkal menni, szervezzetek kicsit több közös programot, amibe a társasági és a szerelmi életed is bele tudod vonni.

6. Nem vagy nyitott a változásra

Ha eddig az összes pontot betartottad, de csak elhúzott szájjal háborogsz, gondolkozz picit. Lehet, hogy úgy látod egyik sem igaz rád, de valami baj mégis van. Ami fontos, hogy ne háríts rá mindent, mert lehetséges az is, hogy te nem látsz tisztán.

7. Túl gyorsan haladsz

Az eddigi pontok szöges ellentéte. Lehet, hogy te könnyen szerelembe esel, de nem biztos, hogy ezzel mindenki így van, ráadásul ha sietsz, abból sose sül ki semmi jó. Élvezzetek ki minden egyes pillanatot, van időtök.

8. Nehezen döntöd le magad körül a falakat

Egy szerelemről beszélünk, tehát ne félj megnyílni, próbáld megmutatni magad annyira, amennyire csak lehet, hiszen ha ő az igazi, fontos, hogy (félelem nélkül) úgy szeressétek egymást, ahogy vagytok. Talán összetörték már a szíved - talán nem csak egyszer, de ez még nem ad okot arra, hogy akkor mostantól bezárkózva élj!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek