Starity

Exkluzív! Ezért lépett vissza a játéktól A Konyhafőnök sztárja

2016. november 07. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bár Meczker Tomit tartották az RTL Klub népszerű főzőműsora, A Konyhafőnök egyik nagy esélyesének, a fiatal séfjelölt a nézők legnagyobb meglepetésére a középdöntő végső hajrájában lépett vissza a versenytől orvosi utasításra, mi pedig utánajártunk annak, mi történt vele és jelenleg hogyan alakul az élete.

hirdetés

Tomi a nézők egyik nagy kedvence volt, mindenkit váratlanul ért a kilépése I Fotó: RTL Klub / A Konyhafőnök

– Először is engedd meg, hogy gratuláljak a műsorban elért sikereidhez a szerkesztőségünk nevében! Csodálatos diadalmenet volt, ugyanakkor a mai napig nem tudjuk, mi történt, hiszen Fördős Zé annyit közölt a nézőkkel, hogy egészségügyi okok miatt, orvosi tanácsra léptél vissza a versenytől. Mi történt és hogyan érzed most magad?

– Nagyon szépen köszönöm, jól esik. Sajnos az izgalom és a stressz ráment az egészségemre. Napok óta rosszul voltam, de nem mertem szólni a stábnak... végül addig fajult a dolog, hogy kiszáradtam, mivel nem maradt meg bennem semmi. Se enni, se inni nem mertem semmit. Aznap le kellett állítani a forgatást miattam többször is, végül a helyszínen is infúziót kellett kapnom, majd orvosi javaslatra kórházba kerültem és fel kellett adnom a versenyt. Sajnálom, hogy így alakult, hiszen célom volt megnyerni a versenyt, de hiszek a sorsban és valószínűleg így kellett ennek lennie.

– Milyen érzés volt számodra úgy elhagyni a konyhát, hogy végig jól teljesítettél és a verseny egyik legnagyobb esélyesének tartottak?

– Nem hazudok, végigsírtam a napot utána... Azóta is rossz visszagondolnom rá, de az egészségem tényleg fontosabb volt... Persze akkor nem így gondoltam, és semmi áron nem akartam feladni. Csak hát végül mikor már a lábomon nem tudtam állni és majd 40 fokos lázam volt, nem volt választásom.

Nagyon megviselte, amiért vissza kellett lépnie I Fotók: RTL Klub / A Konyhafőnök

– Mi volt a legjobb, legemlékezetesebb élményed? Sikerült olyan barátságokat kötnöd, melyek a versenyen túl is megmaradnak?

– A legemlékezetesebb... nem könnyű... (gondolkozik) A Bresse-i csirke régóta az álmom volt, mármint, hogy dolgozhassam vele. Ezt is megadta a műsor a számtalan további szuper élménnyel együtt. A középdöntősökkel a mai napig beszélünk a közös beszélgetőcsoportban, de ha ki kéne emelnem valakit / valakiket, a sárga csapat szakállasait  említeném: Lászlót és Ádámot, de Pallag Dáviddal is tartjuk azóta a kontaktot.

– Ki(k)től tanultál a legtöbbet és úgy általánosságban véve mit adott neked a műsor?

– A séftől, Sárközi Ákostól nagyon sokat tudtam tanulni, mind tálalási technikákban, mind a segítőkészsége miatt is. Persze a többiektől is, ha nem is feltétlenül szakmabeli dolgokban, személyiségfejlődés szinten, hiszen mindannyian különbözünk. (mosolyog)

 – Távozásod után kinek / kiknek szurkolsz legjobban?

– Nyilván a sárga csapatosoknak szurkolok a legjobban. Ezen kívül természetesen mindannyiuknak, akik döntősök lettek. Megérdemelnék a főnyereményt.

A sárga csapat tagjai hiányoznak neki a legjobban (Balról jobbra: László, Tomi és Ádám) I Fotó: RTL Klub / A Konyhafőnök

– Ami téged illet, hogyan tovább? Milyen terveid vannak a jövőre nézve? A rajongóid hol kóstolhatják meg a főztödet?

– Jelenleg Bécsben élek, itt dolgozom egy luxus szállodalánc exkluzív éttermében, részlegvezető séfként. Meg vagyok elégedve a munkámmal és azzal, amit ennyi évesen eddig elértem. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs hova fejlődnöm még és nincs még feljebb... Ez pont az a szakma, ahol mindig nyitni kell az új dolgokra és nem hiányozhat az ambíció.

– Végezetül mit tanácsolnál azoknak, akik hozzád hasonlóan a konyhafőnöki / szakács hivatást tűzték ki célul? Hogyan érdemes ebbe belevágni?

– Mindenképpen azt ajánlanám, hogy legyenek nyitottak, ambíciózusak és szeressék a szakmájukat szívből, másképpen ezt nem lehet... ha ez megvan, a határ a csillagos ég!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek