Starity

Megjelent az Animal Cannibals új lemeze + nyerj dedikált CD-t!

2016. november 12. 19:07   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Állat Kannibálok 1995-től aktív és elismert szereplői a hazai könnyűzenének.

hirdetés
Megjelent az Animal Cannibals új lemeze + nyerj dedikált CD-t!
Fotó: Magneoton

Idén a rajongókat egy nagyon különleges albummal lepték meg. Nem csak a külsejében (nagyon szép grafikával Super Jewel Box-ba helyezték a korongot), hanem a zenei tartalmát illetően is rendhagyó a korong.

A hosszú sorban ez már a 14. lemez!

Régi emberevő szokás szerint ezen is 19 track található, több mint 60 perc hosszúságban!

A különösen sűrű fesztivál szezon alatt sem pihentek az Emberevők, és több vadiúj dalt alkottak. A dalok témája érinti a környezetvédelmet, a hétköznapi küzdelmeket és persze a szokásos könnyed, humoros témák sem maradhatnak el.

Fotó: Magneoton

És akkor jöjjön a részletes lemezbemutató:

01. Gong

Mint minden valamire való boksz meccset vagy színházi előadást, ezt a kalandot is egy gong nyitja. Célja, hogy kiürítsük az agyunkat, elengedjük a hétköznapi pörgést és átadjuk magunkat a zenei élménynek.

02. Feat Mixtape / 40 perces nonstop mix az AC közreműködésiből 2001-2016

Az elmúlt 15 évben a srácok rengeteg felkérést kaptak közreműködésre. Ezeket a „feat”-eket most egy exkluzív, 40 perces mixbe gyúrták, hogy senki se maradhasson le ezekről a különleges, ritka és zseniális alkotásokról. Kijelenthetjük, hogy a neves, hazai hip hop körből az AC az a csapat, amely a legtöbbet szerepel más előadók lemezein. Ezek az alkotások teljes terjedelmükben csak egy dupla lemezen férnének el, ezért most kizárólag a Qka MC és Ricsipí szövegei hallhatóak ebben a trekkben.  A dalok többsége eddig nem jelent meg hivatalos formában, lemezkiadó által kiadott CD-n. A hip hop történeti mű egyedülálló a hazai szcénában!

Íme, a részletes lista a dalokról:

  1. Brash vs Joeker - Remélem/Joeker 2004.
  2. Fürkésző Elemek – Mesterek (Qka MC) 2001.
  3. Hooligans – A vér nem válik vízzé 2014.
  4. Barbárfivérek – Nyers hús mixtape 2008.
  5. Hősök – Hip hop hatalom 2013.
  6. OSG Allstars – Ha hív a street 2014.
  7. Ol’Starz – Óvakodj utókor 2015.
  8. Pozsi & Basic – Karcos 2011.
  9. MC Gőz – Freestyle allstars (Qka MC) 2007.
  10. DJ Bootsie – Vuluke Khall 2004.
  11. Prod by Artoscsaba – Naonkomo 2009.
  12. Connections II – Nem változom (Qka MC) 2004.
  13. Artoscsaba – Ugyanaz a lendület 2010.
  14. EcküPixaKombó – Súgjad 2007.
  15. Geriskillz – Kukába vele (Qka MC) 2005.
  16. Sub Bass Monster –Add a kezed! 2006.
  17. Stephco & Smithmusix Presents: KINXTAPE Vol.1 – Kinxtown (demo verzió) 2016.
  18. Funktasztikus – PMLB 2008.
  19. Sub Bass Monster – Ki így, ki úgy 2013.
  20. Garami Funky Staff - Valami funky 2014.
  21. Honeyball – Don Human 2007.
  22. Dynamic & Dukai Regina – Nekem mindegy 2014.
Fotó: Magneoton

03. Szedd össze magad!

Flegma, vagány, laza, de mégis sokatmondó. Ha mindenki csak egy kicsit tenne hozzá a nagy közöshöz, akkor tényleg sokkal élhetőbb lenne minden metropolisz. „Zavarja a szemét? Bántja a szemét?” – a kannibálokat zavarja. Ezért is írtak egy egész dalt erről a témáról. És hogy mi az ő tanácsuk? Egy sorban összefoglalva: „Nyugodtan vedd fel, ha más dobta el!”.

04. Vissza!

Ebből egy igazi rádiós kedvenc válhat! 2017-ben videóklip is készül majd belőle. A trendi hangszerelés nagyban Deseő Balázs munkáját dicséri. 

05. Nemér

A srácok megfogadták a közelmúltban a Szépirodalmi Figyelőben megjelent lemezkritikát: „Szükség lenne némi kísérletezésre, némi kockázatvállalásra. Nem lehet mindig ugyanaz a téma, az előadásmód, a stílus, a mondanivaló - a megújulás elengedhetetlen.”

Jövő évben ettől a daltól lesz hangos az újdonságokra nyitott zenei szcéna. Az ópusz trap stílusban íródott és a különleges rap-technikával az AC odapirít a fiatal MC-knek. Bebizonyítják, hogy ha ez lenne az első dal az életükben, akkor is egy perc alatt népszerűvé válnának! Odamondós, nyers, de mégis vicces, ötletes és biztosan klub kedvenc lesz az olyan helyeken, ahol követik a világtrendeket a DJ-k.

06. Hiába próbálom

Az Animal Cannibals sohasem hagyta le a lemezeiről a pesszimista vagy komolyabb hangvételű dalokat. Legfeljebb ezek a dalok nem lettek slágerek. Ez igaz erre a nótára is. Kiváló ellenpont a következő dal elé.

07. AC Party Megamix (Péntek, Takarítónő, Mindenki azt akarja, Minden változik, Budapest nyáron, Hazafelé az út veszélyes)

Mivel tombol a retro láz, ezért magától értetődő volt, hogy erre a lemezre feltétlenül rákerüljön egy-két gyöngyszem a múltból. Ki ne ismerné a világhírű Grease megamixet, a Boney-M megamixet vagy a Hungária mix-et? Minden házibuli kötelező darabjait hamarosan már az Animal Cannibals egyvelege is gazdagítja! A dalhoz két videóklip is készült! Az egyik kizárólag a korábban készült videók remek összevágásából született. A másik egy meglepetés videóklip! Meglepetés az AC-nak, a rajongóknak, de még a klipben szereplőknek is! Ugyanis a képi anyagban elismert és népszerű személyiségek szerepelnek a hazai zenei, művészi, sport és közéleti szcénából. A közel 50 (!) híresség megmutatja, hogy az AC-t nem lehet nem szeretni! Ez a videó még 2016-ban napvilágot lát.

Fotó: Magneoton

08. Csinálj saját kannibál rap-et!

Ez egy világszenzáció: az Animal Cannibals úgy döntött, hogy felmondja a lemezre az ábécé összes betűjét, hogy abból bárki, akinek van kedve (és ideje), az összeollózhasson egy saját kannibál rap-et! Ez a dal egy bemutató, hogy mire is gondoltak a srácok.

09. Ricsipí ábécéje

Ez nélkülözhetetlen a fent említett projekthez.

10. Qka MC ábécéje

És ez is.

11. 1111

A 11. dal mi is lehetne más, mint a címadó alkotás? Joshi Bharat és Kiss Zoltán Zénó Csillagszem, a két méltán híres „számtudor” magyarázza el nekünk az 1111 jelentését. Azt hiszem, ezek tudatában már nem lehet belekötni az album címadásába.

12. Egy, két, há’!

Ennek biztosan fognak örülni az elektronikus zenei DJ-k, producerek, akik vadásszák a jó sound-jú bemondásokat. Valami ilyesmi lehetett a célja a művész uraknak.

13. Három, kettő, egy!

Akárcsak ezzel.

Fotó: Magneoton

14. Khmm!

Ezt valami gyógyszer reklámban tudom elképzelni, de az is lehet, hogy olyan magas szintű művészet, hogy azért van az, hogy nem értem.

15. Haaapci!

Ez pedig az unokatestvére az előző track-nek.

16. Boldog szülinapot!

Gondolom, az Állat Kannibálok megunták, hogy hetente több alkalommal teljesítsék a rajongóik kívánságát, ezért készítettek egy konzerv-wish-t, hogy ezentúl bárki bárkinek kívánhasson boldogat az AC segítségével.

17. Radio jingle

Ez kimondottan hasznos lehet minden rádiónak, amely műsorára tűzi bármelyik Emberevő slágert.

18. Ezt a várost (radio edit)

Ezt a verzió a VIVA tv és rengeteg más médium 2016. elejétől napjainkig folyamatosan játsza. Igazi lokálpatrióta nóta. De szabadon értelmezhető bármelyik településre, így mindenki a magáénak érezheti. A videóklipjét a StudioX csapata készítette.

19. 1 khz

A gong jelezte az elejét, ezért a vége, a lezárás sem maradhatott el. Ezzel kiszállunk a kannibál mobilból, a menet véget ért. De bármikor újra felszállhatunk. Nincs más dolgunk csak el kell indítani újra az elejétől!

A dalok a Silverhill stúdióban készültek Deseő Balázs segítségével.

Nyerj dedikált lemezt a Starity.hu-val!

Részletekért kattints erre a linkre, vagy szimplán tégy eleget a kérdésnek itt kommentben:

– Melyik a kedvenc Animal Cannibals dalod?

A nyertest november 27-én fogják kisorsolni a válaszolók között.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek