Starity

Ezek a legnépszerűbb Alice Cooper-dalok

2016. november 28. 07:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezúttal a FEZEN-en is fellépő Alice Coopernek, a sokk rock megteremtőjének legnépszerűbb dalait hoztuk el nektek.

hirdetés

Poison (1989)

A Posion az 1989-es Trash album egyik dala, ami kétségtelenül a legismertebb Alice Cooper-szám a maga 84 milliós megtekintettségével a YouTube-on. A mű egyike azon kevés Cooper-daloknak, amik néha megszólalnak magyar rádiók adásában is, és már több feldolgozása is született.

Love's A Loaded Gun (1991)

A Love's A Loaded Gun a Hey Stoopid albumon található dal, mely a legnagyobb videómegosztó portálon négymilliós nézettséggel rendelkezik, ami igencsak figyelemre méltó teljesítmény. Persze megértjük, mi is imádjuk.

Hey Stoopid (1991)

Maradunk 1991-nél, ezúttal a Hey Stoopid album címadó dalát hallhatjuk. Érdekesség, hogy az albumon a Mötley Crüe-ből ismert Nikki Sixx és Mick Mars, Slash, Ozzy Osbourne, és még több ismert zenész is közreműködött.

I'm Eighteen (1970)

Ez a dal az első Cooper-szerzemények közé tartozott, amely 1970-ben látott napvilágot. Később – egész pontosan 1997-ben – a dal egy koncertalbumon, az A Fistful Of Alice-en is felcsendült, valamint olyan neves zenekarok dolgozták fel, mint például az Anthrax.

Feed My Frankeinstein (1991)

Miután listánkon ez a harmadik dal a Hey Stoopid albumról, kijelenthetjük, hogy Cooper ezzel érte el legnagyobb sikereit. Ezt persze teljesen meg tudjuk érteni, ha figyelembe vesszük, milyen fantasztikus dalok találhatóak rajta.

School's Out (1972)

A dal a School's Out albumon található, és bár megjelenése óta eltelt 44 év, ez a szerzemény még mindig állandó eleme a koncerteknek. A dal olyannyira sikeres, hogy a fiatalok himnuszává is vált, és közel tíz előadó dolgozta fel, köztük a Krokus, Rob Zombie, valamint a Gwar.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek