Starity

Exkluzív! A Konyhafőnök nyertese elárulta, mi lesz a nyereménye sorsa – interjú

2016. november 18. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az RTL Klub népszerű főzőműsorának nyertesével volt szerencsénk interjút készíteni, aki többek között elárulta, hogyan érezte magát a műsor során, őszintén vallott arról, hogy mi lesz a nyereménye sorsa és szó esett a kabalájáról is, aminek győzelmét köszönheti.

hirdetés

A heteken át tartó küzdelem egy tízmillió forintos nyereményben fizetődött ki I Fotó: RTL Klub

– Először is engedd meg, hogy gratuláljak a győzelmedhez a szerkesztőségünk nevében! Hogy érzed magad most, hogy véget ért a verseny?

– Szinte a fellegekben járok.  Nagyon nagy küzdelem volt és még mindig megdobogtatja a szívem, ha arra gondolok, tényleg én lettem a nyertes. Roppant hálás vagyok, hogy a szakmai zsűri meglátta bennem azt a szeretetet, alázatot és elhivatottságot, amivel a gasztronómia iránt viseltetek.

– Térjünk vissza a kezdetekhez! Milyen indíttatásból jelentkeztél az RTL Klub A Konyhafőnök című műsorába? Milyen cél lebegett a szemed előtt? Jó bulinak tűnt vagy sejtetted, hogy esélyes lehetsz?

– Amikor jelentkeztem, azt gondoltam jó buli, majd meglátjuk, mi lesz, veszteni valóm nincs és akár nyerhetek is. Mikor kiderült, hogy adásba fogok kerülni – mert a selejtezőn, na ott fordult a kocka –, eldöntöttem, hogy nyerek és csak arra koncentráltam az egész forgatási időszak alatt, hogy megmutassam a legjobb oldalam és nyerjek!

– Milyen érzés volt számodra bejutni a középdöntőbe, majd onnan a fináléba? Márk kemény ellenfélnek bizonyult? A versenyen kívül volt köztetek rivalizálás vagy inkább összebarátkoztatok?

– Nagyon vártam már a középdöntő végét, szerettem volna újra egyedül főzni. Márkkal nagyon jó barátságot kötöttem, tündéri ember. Az utolsó napokban teljesen összehangolódtunk: ugyanazt ettük, zenét hallgattunk és egy-egy nap még a séfkabátunkat is kicseréltük.

A fináléban Márk volt Ádám ellenfele I Fotó: RTL Klub

– A műsor során szót ejtettél a kabaládról, arról a szerencsezokniról, amit évente egyszer viselsz. Milyen helyet kapott most, hogy győzedelmeskedtél? Alapvetően babonás vagy?

– Nem vagyok babonás ember, de hiszek egy jótékony erőben, ami az utadon tart ha kellően nyitott és pozitív vagy. Van egy 100 zokniból álló gyűjteményem, melyből a csúcsdarabokat a döntő utolsó napjaira tartogattam, bízva, hogy a legnagyobb kedvencet lesz módom a fináléban viselni.

– Mi jelentette a legnagyobb kihívást a számodra?

– Higgadtnak és kiegyensúlyozottnak maradni. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb napjai, viszont egy ilyen szoros versenyben ez nem befolyásolhat. A legelején elhatároztam, hogy nagyon stabil leszek és nem hagyom hogy bárki vagy bármi kihozzon a sodromból. Szerintem ez sikerült és ez is hozzásegített a győzelemhez.

– Kitől tanultál a legtöbbet? Vannak olyan trükkök és praktikák, amiket kifejezetten a verseny során sajátítottál el?

– Sárközi Ákos egy Michelin-csillagos séf. Már az egy óriási tanulás, ha kóstolja az ételeimet és kritikát mond, abból is lehet tanulni. Hát még így, hogy néha egy ötlettel segített, tanácsot adott, tanított minket. Nagyon sokat tanultam tőle.

Sokat és lelkesen tanult a játék során I Fotó: RTL Klub

– Mi volt a legemlékezetesebb élményed? Kivel / Kikkel kerültél közelebbi kapcsolatba?

– Hát Márkkal a döntő órákat soha nem feledem. Lacival, Ákossal és Dáviddal nagyon jóba lettünk. Sőt Kolossal a korábbi szériából is.

– Mit szóltak a szeretteid a győzelmedhez? Támogattak a versenyben való indulásodban vagy megpróbáltak lebeszélni annak idején?

– Mindenki hitt bennem és támogatott a családból. Bernadett, a barátnőm viszont nagyon féltett, nehogy csalódjak, de mikor elindult a verseny kiváló támaszommá vált és segített átvészelni ezt az amúgy nagyon stresszes és fárasztó időszakot. De hát megérte neki is, hiszen a nyereményből a közös álmunkat valósíthatjuk meg.

– Hogyan tovább most? Hol kamatoztatod a szerzett tapasztalatokat?

– Bernadettel egy vállalkozásban, ahol az ő kommunikációs és marketing tapasztalatait az én hátteremmel ötvözve nyújtunk majd komplex szolgáltatást vendéglátó egységeknek. Ezenkívül meghívásos alapon főzök itt-ott, hogy minél több ember kóstolhassa az ételeimet. Illetve továbbra is szeretnék képernyőn maradni, hogy az általam közvetített emberi értékek is minél több emberhez eljuthassanak.

– Mit gondolsz, mitől lesz eredményes és sikeres egy jó konyhafőnök? Hogyan érdemes elindulni ezen a pályán?

– Először is imádni kell főzni. És itt nem arra gondolok, hogy recepteket bújni, hanem inkább kísérletezni, kóstolni, „játszani” az étellel. Másfelől meg kell tanulni alázattal bánni az alapanyagokkal és embertársainkkal. És kell hozzá határozottság, vezetői készség, amivel más embereket rá lehet venni arra, hogy ők is élvezettel dolgozzanak az én ötleteimen és irányításom alatt. És ami elengedhetetlen egy csipetnyi csibészség és humor. 

Saját vállalkozásban kamatoztatja a tehetségét most, hogy véget ért a verseny I Fotó: RTL Klub

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek